fbpx

Lampre-Merida prezentáció, avagy az olasz-tajvani lakodalom

Néhány óra alatt több százan szembesültünk azzal, hogy a Merida brand szintet ugrott a kerékpározás hierarchiájában. Az olasz profi kerékpáros csapattal, a Lampréval kötött házasságuk nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy új korszak kezdete…

Felforrt a levegő az olasz profik körül, a Merida pedig sztárbringává változott

A több száz meghívott újságírót egy mallorcai tanyán várta a Lampre-Merida stábja, az udvaron először csak egy Lampre csapatautó jelezte a tetején az új Merida teambringákkal, hogy mi fog történni. Egyébként sangríával, zenével és állófogadással vette kezdetét a lakodalom.

Német-tajvani bringák német-spanyol autón olasz színekben

Belépve a csárdába már egy Merida Reacto és egy TT Warp időfutamgép díszelgett a színpadon, ahol először William Jeng, a német-tajvani kerékpárgyár elnöke mesélte el a 40 éves márka történetét, azt a sikertörténetet, amely évenkénti milliós kerékpár eladáshoz, és a kerékpározás bajnokok ligája, a WorldTour 18 csapata egyikének szponzorációjáig vezetett.

Az asztalnál is mindenki érezte, hogy történelmi pillanatra kocintanak

A Jürgen Falke főkonstruktőr által irányított fejlesztések az utóbbi években a világ legjobb mutatóival rendelkező országúti kerékpárok közé emelte a Scultura SL-t, az olaszokkal kötött házasságnak köszönhetően pedig néhány négyzetcentiméternyi Lampre-lila injekció egy csapásra extravagánssá változtatta a Meridát.

Giuseppe Sarroni, Wolfgang Renner, William Jeng és Emanuele Galbusera

Történelmi pillanatnak lehettünk tanúi, teljesen különböző múltú emberek, mint az egykori országúti világbajnok, a Lampre-Merida csapatfőnöke, Giuseppe Sarroni, a Merida-Europe vezetője, a cyclocrossban sikereket elérő, és hatvan fölött még Cape Epicet teljesítő német Wolfgang Renner, a „mérnöki pontossággal sportoló” Jürgen Falke, a tulajdonos családot képviselő Emanuele Galbusera és a sikerkovács üzletember, Jeng koccintottak a frigyre.

A Lampre-Merida különítménye Mallorcán

Fura ilyet leírni, és minden tisztelet megilleti a Multivan Merida Team világbajnokait – akik a színpaddal szomszédos asztalnál foglaltak helyet, de egyszerűen – nincs jobb szó – eltörpültek az olasz csapat országúti gladiátorai mellett, amikor a tarka mezes bringás sztárokat egyenként szólították színpadra.

Nemcsak a színpadot övezte komoly érdeklődés, a steakért is sor alakult ki

Közben a kivetítőn sporttörténelmi sikerek peregtek, Damiano Cunego, Michele Scarponi és Alessandro Petacchi tündöklése a Giro d’Italia-n, a „Szöszi” (Cunego) és Filippo Pozzato klasszikus győzelmei. Aztán két turnusban érkeztek a Mallorca Challenge-en részt vevő versenyzők, előbb a fiatalok, majd a három legnagyobb sztár: Cunego, Petacchi és Pozzato – tulajdonképpen a fél csapat.

A srácok az új munkaeszközzel

Petacchi lassan a negyvenhez közeledve is évről-évre bizonyítja, hogy elsül még a lába nagy versenyeken, mint a Giro d’Italia, vagy a Tour de France, és Cunego is fogadkozott, hogy új év, tiszta lappal indulva megtalálja még „góllövő cipőjét”. Pozzato pedig nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint az „Észak Pokla”, vagyis a Párizs-Roubaix klasszikus megnyerését.

olasz-német-tajvani produkció

A csapat a három öreg róka mellett amúgy fiatalokra épül, a bemutatón résztvevő olaszok: Matteo Bono, Mattia Cattenao, Daide Cimolai, Adriano Malori, Matteo Bono, Diego Ulissi, Davide Vigano, Luca Wackermann és a lengyel Przemyslaw Niemiec is szállíthat még szép eredményeket, mint ahogy a most távol maradt vagány sprinter Roberto Ferrari is.

Pozzato-Hermida párbaj a színpadon

A versenyzők megosztották tapasztalataikat az új kerékpárokkal kapcsolatban is, nyilván egy ilyen eseményen csak pozitívumokról számoltak be. Érdekes volt azonban Pozzato viszonya az új Reactóval, melyet még prototípusként használ Petacchival és segítik a fejlesztését vérbeli profiként. Pippo ezen kívül a Párizs-Roubaix-ra egy vadonatúj versenygépet kap majd, melyről most nem árultak el részleteket.

Pippo és José végül eljutottak a közös nevezőig

A vacsora után némi bolondozásra is maradt idő, Pozzato és a 2010-es mountain bike cross-country világbajnok, a spanyol Jose Antonio Hermida ugratták egymást, hogy melyikük a nagyobb menő, mit tanulhatnának a másiktól, eljutva az olasz vagy az angol nyelv elsajátításán keresztül egy kínaiul írt tekercsig…

Pozzato, Cunego és Petacchi

Slusszpoénként pedig Pippo, a Szöszi és Ale Jet együtt köszöntötték a kínai holdújévet.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo