fbpx

Utensilnord-Ora24.eu: edzőtábor, gépátvétel és Kusztor Péter blogja Toszkánából

Február 7-én, csütörtök reggel a Liszt Ferenc Repülőtéren találkozott az Utensilnord Ora24.eu magyar magja, Cador Rida, Dér Zsolt, Holló Botond, Kusztor Péter, Lovassy Krisztián, Palotai Péter, Radonics Máté és Simon Péter.

A magyar mag: Cador Rida, Dér Zsolt, Holló Botond, Kusztor Péter, Lovassy Krisztián, Palotai Péter, Radonics Máté és Simon Péter

Egy rövid repülést követően a srácok Milánóban landoltak, ahonnan egyenesen a csapat főhadiszállására utaztak. Versenyzőink itt megcsodálhatták a minden igényt kielégítő járműparkot, majd átvették kerékpárjaikat és ruházatukat, Dér Zsolt pedig első magyar versenyengedélyét.

A csapatbusz

A formaságokat követően egy három órás toszkánai út várt rájuk. Az úticél a lélegzetelállító Cecina városkája volt. A közel 30 000 fős település elsősorban idegenfogalmáról ismert, illetve arról, hogy innen csupán egy karnyújtásnyira találhatóak Firenze illetve Pisa agglomerációi.

Stubán Ferenc, a magyar csapatvezető a csapatautóval

Nézelődni azonban nem volt idő, mert egyenesen a Marina di Cecina-i Manuel Hotelbe hajtott a karaván. Itt már várta a fiúkat Franco Gini, aki tavaly még a Pro Kontinentális Acqua & Sapone csapatánál tevékenykedett, idén viszont a magyar-olasz formáció segítségére lesz. A szobák elfoglalása után másra idő már nem is nagyon maradt, így a srácok a vacsorát követően nyugovóra tértek.

Lovassy Krisztián

Másnap csodás napsütésre ébredtek, így adott volt, hogy a reggeli, illetve a kerékpárok beállítását követően egy két órás penzum következzen. Az első komoly verseny, jövő hét szombaton vár rájuk, ami nem lesz más, mint a kőkemény olasz szezonnyitó, a Trofeo Laigueglia. Addig a felkészülésé a főszerep.

Bottecchia Supernova9, ameddig a szem ellát. Campagnolo Record szett, Zonda kerekek, Deda kiegészítők, Vittoria gumik és Selle San Marco nyereg

Kusztor Péter így foglalta össze blogjában a történteket:

Az igen mozgalmas december hónapot követően majdnem 100%-os térdprobléma nélkül tudtam folytatni a felkészülést az előttünk álló szezonra. Napról napra növeltem az óraszámokat és az edzések intenzitását. Az erőfejlesztő konditermi munkába is újra bele tudtam vágni. Sajnos igen rossz időnk volt januárban, de így is 2000 kilométert pedáloztam. Időközben az újdonsült csapatomnál is alakultak a dolgok. Február hetedikén neki is vágtunk Olaszországnak.

Kusztor Péter

Kora reggeli órákban indultunk Budapestről, majd másfél óra elteltével Milánóban landolt a gépünk. Stubán Feri, Áron (szerelő) és az egyik olasz csapatvezető már a reptéren vártak minket. Autóba pattantunk, és elindultunk, hogy átvegyük az új kerékpárokat és ruházatot. Nagyjából 40 kilométer megtételét követően megérkeztünk a csapat főhadiszállására. Itt pihentek a gépjárművek: autók, kamionok, busz és természetesen a csodálatos Bottecchia paripák Campagnolo Record szettel.

A bringák egyik fő különlegessége a Deda új 35 mm-es szabványú kormánya és tucnija

Bordonali úr köszöntött bennünket, majd megismerkedtünk a két olasz szerelővel, akik mindenkinek egyesével beállították a bringát. Átvettük az utcai ruházat egy részét, majd délután egy óra környékén Toscana felé vettük az irányt. Három óra elteltével elértünk úticélunkat, ahol a következő három hetet fogjuk eltölteni. Franco Gini már a szállodánál várt minket, segít nekünk itt a helyszínen. Azt kell tudni róla, hogy az előző évben ő irányította az Aqua e Sapone csapatát, előtte pedig a Saeco együttesét, de ezeken kívül sok más nagy alakulatban megfordult. Az idei évben pedig elképzelhető, hogy velünk fog dolgozni 100%-ban.

A szállás, ellátás perfekt

A délután folyamán beköltöztünk a szobákba, beállítottuk a bringákat, majd vacsora után korán nyugovóra tértünk. Másnap gyönyörű napsütéses időre ébredtünk. Reggeli után folytatódott a kerékpárok finomítása, majd elmentünk két órát kerékpározni. 10-15 fok közötti hőmérsékletben abszolváltuk a napi penzumot. Azt hiszem, hogy semmire nem lehet panaszunk, mindenünk megvan ahhoz, hogy gőzerővel tudjunk készülni az előttünk álló szezonra. Jövő héten szombaton vár ránk az első verseny, az igen hegyes Trofeo Laigueglia. Tehát elkezdődött egy újabb év, jönnek az események, érkeznek a beszámolók.

Kövessétek, hogy mi történik velem/velünk a 2013-as szezonban.
Üdvözlettel Kuszti

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo