fbpx

Cipollini, a sprinterek Armstrongja?

Újabb kerékpáros szobra dőlhet romba, a La Gazzetta dello Sportnak bizonyítékai vannak arra nézve, hogy Mario Cipollini vagyis az utóbbi évtizedek egyik, ha nem a legjobb sprintere hosszú ideig a spanyol “doppingdoktor” Eufemiano Fuentes páciense volt. Vérdopping, EPO, anabolikus szteroidok, hormonkezelés – ez mind része volt Cipollini “repertorájának” – állítja a Gazzetta exkluzív írásában.

A lap szerint Cipollini “Maria” néven szerepelt Fuentes rendszerében, kartonjából egy szupertitkos doppingprogram számos részletére fény derült. A sztár –  aki a múltban rendre tagadta, hogy lenne köze  a tiltott szerekhez – ezúttal csak ügyvédjén keresztül reagált. “Megalapozatlanoknak és abszurdaknak” nevezte a vádakat, jogi lépéseket fontolgat az újsággal szemben, egyébként pedig nincs takargatnivalója, áll az ellenőrző hatóságok rendelkezésére.

Ha a lap gyanúja beigazolódna, az bizony fájdalmas igazság lenne, Cipollini több mint 200 versenyt nyert pályafutása során, a Touron 12, a Girón 42 szakaszgyőzelmet ért el. 2002-ben országúti világbajnoki címet szerzett. A Puerto hadművelet kapcsán kirobbant 2006-os doppingbotrány főszereplője, Fuentes doktor ügyében áprlisban hirdetnek ítéletet.

(bringahirado.hu)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo