fbpx

Kormos Veronika 2021-től újra UCI csapatban fog versenyezni

Kormos Veronika 2021-től a Lviv Cycling Teamben folytatja kerékpáros pályafutását, egy év kihagyás után ismét UCI csapatban fog versenyezni a többszörös időfutambajnok versenyzőnő. A hír hallatán az igazolás részleteiről és a jövő évi terveiről kérdeztük Veronikát.

Fotó: Van Alst Photography

Bikemag: A versenyzés szempontjából borzalmas 2020-as év után 2021-től újra UCI bejegyzésű csapatban versenyzel. Tudnál mesélni az igazolás részleteiről, hogy hogyan került képbe a Lviv Cycling Team?

Kormos Veronika: Igen, sajnos 2020-ban gyakorlatilag egyáltalán nem volt versenyszezonom vagy értékelhető versenynapjaim. Mindig próbáltam lelkes, optimista maradni, de sokszor nehéz volt. A Lviv Cycling Team októberben hívott meg vendégversenyzőként a Tour de Bretagne-ra. Ennek kapcsán volt egy megbeszélésem a csapat belga vezetőivel. Itt esett szó 2021-es tervekről és hogy leigazolnának a jövő szezonra. (A francia többnapost végül nem is tudták idén megrendezni, 2021 májusra kapott helyett az UCI naptárban.)

Fotó: Van Alst Photography

Bikemag: Mik a terveid a következő szezonra nézve, tudod már, hogy milyen versenyeken fogtok indulni?

Kormos Veronika: Az Lviv Cycling Team egy nagyon szép versenyprogramot futott már idén is, vadonatúj csapatként olyan női World Tour versenyekre is meghívót nyertek mint pl a Giro Rosa (női Giro ). Egy ilyen ígéretes naptárral készülnek 2021-re és mindent megtesznek hogy sok lehetőségünk legyen specialitásunknak megfelelően eredményt szerezni. Számomra ezek főleg a többnaposok, időfutam versenyek lesznek. Valószínűleg több belga, holland klasszikuson is kell induljak segítői szerepben. Egy ilyen szezon után mint a 2020-as volt, minden versenynapot értékelni fogok.

Február 6-án lesz Belgiumban a csapatbemutatónk, majd Törökországba utazunk egynapos UCI versenyekre és edzőtáborozni, csapatépítőre Antalya-ba. Ez utóbbira nagyon nagy szükség van és remélem minden sikerülni fog a tervek szerint, mert szinte senkit nem ismerek jelenleg még az új csapatból.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo