fbpx

Kipróbáltuk: Casco Mini-Generation gyermekfejvédők

mini_gen_19A biztonságos családi kerékpározás nélkülözhetetlen kelléke a gyermek fejvédő. A gyermekek számára tervezett sisak plusz funkciója a motiváció biztosítása, így a legjobb márkák, mint a német Casco, a kicsik ízlésvilágához hangolt, ellenállhatatlan dizájnnal szeretteti meg a fejvédőhasználatot.

Így kora nyáron a gyermekek egyre nagyobb számban pattannak bicajra. Üdvözítő, hogy a családok munka után, a hétvégéken a szabadságot biztosító, aktív mozgásra serkentő kikapcsolódást választanak, mindemellett túl sok gyermek fején sajnos nem látunk sisakot, vagy annak illeszkedésével egyértelmű gondok vannak. Gyereknapra készülve érdemes lenne a szülőknek a szokásos játékmeglepetés helyett egy valódi biztonságot nyújtó, kiválóan illeszkedő, kényelmes, továbbá a gyermekeknek többlet motivációt nyújtó fejvédőt ajándékozni – amilyen például a Casco Mini-Generation modellcsalád.
[divider scroll_text=”Casco Mini-Generation”]

[divider scroll_text=”Casco Mini-Generation”]
Sajnos a kerékpáros balesetek túlnyomó része a kiskorúakkal esik meg, és ha a gyermek komolyabban megsérül, elveszítheti lelkesedését a kerékpározás iránt, a rossz élmény akár az egész életen át végigkísérheti. Ezzel ellentétben egy dizájnos, “menő” sisak meghozhatja önbizalmát, komolyabb és akár erősebb bicajosnak érezheti magát. A gyermeki lelket a Cascónál jobban látszólag egy sisakgyártó sem ismeri: a német fejlesztők ellenállhatatlan dizájnelemekkel teszik vonzóvá a fejvédő viselését, így fokozva a kerékpározás biztonságát. Párját ritkítja a szín- és mintázatválaszték, a 360 fokos láthatóságot biztosító MyStyle pántok pedig további csinosításra adnak módot.

A gyerekek szerint ennél nincs "menőbb" sisak!

A gyerekek szerint ennél nincs “menőbb” sisak!

Fontos, hogy önnállóan, hibalehetőség nélkül tudják kezelni az állítórendszert és a pántrögzítést!

Fontos, hogy önnállóan, hibalehetőség nélkül tudják kezelni az állítórendszert és a pántrögzítést!

A Casco gyermeksisakok természetesen az összes szigorú biztonsági előírásnak megfelelnek, egyszerűen kezelhető állítórendszerrel készülnek, így akár a gyermek önállóan is képes a fejvédők rendeltetésszerűen rögzíteni. A most bemutatott Mini-Generation sorozat pántrendszere a szabadalmaztatott Patent-strapping megoldás, amely zseniális: izgő-mozgó kisiskolás unokaöcséim fejére fél perc alatt be tudtam állítani. A tarkórögzítés és a becsatolás módját pedig ők maguk pillanatok alatt elsajátították: a csat nem csípheti be a bőrt, a pánt pedig egyáltalán nem dörzsöl. Ezek a lépések szerintem rendkívül fontosak, mivel a rosszul beállított fejvédő nem nyújt megfelelő biztonságot.

Az összes Casco gyermeksisak technikai színvonala a felnőttekével azonos: az In-mold MonocoquePlus három darabból álló belső szerkezet, a megnövelt tarkóvédelem, a DiskFit Comfort állítórendszer, a Klima Automatik szellőzés egyaránt jellemzi a a felnőtt és a gyermek modellcsaládokat. A Mini- és Fun-Generation sorozat ráadásul téliesíthető is, a kidolgozás pedig valóban elsőrangú.
[divider scroll_text=”Casco Mini-Generation”]

A Mini-Generation két méretben áll rendelkezésre (XS és S), 5-6 cm fejkörméret-állíthatósággal, így akár 1-2 éves kortól – tehát már az önálló bicajozás előtti életkorhoz – alkalmazható. Éppen ezért kialakítása gyereküléshez optimalizált, biztonságos, és elbóbiskolás során is kényelmes. A kisiskolások fejméretéhez már általában az S méret (50-55 cm) passzol, a kiskamaszok számára pedig már a következő fejvédőcsalád, a Fun-Generation ajánlható, amely ugyancsak széles színválasztékkal kapható. Ezek a gyermeksisakok mind kiegészíthetők fülmelegítővel a hűvös napokra: ez a gyerekülésben különösen hasznos kiegészítő.
[divider scroll_text=”Casco Mini-Generation”]

Nemcsak a "verdás" dizájn lehet ütős!

Nemcsak a “verdás” dizájn lehet ütős!

A rögzítőrenszer hibátlan - pontosan olyan, amelyinnek egy gyeregsisaknak lennie kell!

A rögzítőrenszer hibátlan – pontosan olyan, amelyinnek egy gyeregsisaknak lennie kell!

A sisak felvétele és biztos tökéletes rögzítése a 7 éves unokaöcsémnek is elsőre ment! A Patent Straping rendszer csatja nem csípheti be a bőrt, a pánt pedig egyáltalán nem dörzsöl!

A sisak felvétele és biztos tökéletes rögzítése a 7 éves unokaöcsémnek is elsőre ment! A Patent Straping rendszer csatja nem csípheti be a bőrt, a pánt pedig egyáltalán nem dörzsöl!

De a jelen bemutató lényege mégis az, hogy mit szóltak unokaöcséim a Casco bukókhoz! Persze volt egy kis csetepaté, hogy ki melyik számot és színt kapja, de miután megegyeztek, boldogan jöttek el egy próbakörre, levezetve az iskolapadban felhalmozott aznapi feszültséget. A sisak rögzítése mindkét “tesztalanyon” tökéletesnek bizonyult, a fej rázására sem mozogtak, mindemellett bevallásuk szerint kényelmesebbek, mint eddig használt “bukóik”. Bár most volt rajtuk először, önállóan tudták kezelni, ráadásul gyorsabban, mint sajátjukat. A dizájn a “verdákon” szocializálódott 8 éveseknek természetesen telitalálat volt, a kirándulás során abszolvált “mini-sprinteket” a megfelelő rajtszám kiabálásával közvetítettem. Hazatérvén már csak egy probléma merült fel – a sisakokat lerimánkodni a fejükről, hogy visszakerülhessenek a forgalmazóhoz!
[divider scroll_text=”Casco Mini-Generation”]

Jellemzők és technológiák:

  • Tökéletes ergonómia – minden gyereküléshez és utánfutóhoz igazodó forma: gyermekünk kényelmesen szundíthat is egyet.
  • Megnövelt tarkóvédelmi zóna – a hagyományos sisakok esetében védtelenül hagyott fül mögötti tarkórész megerősítésével fokozott biztonság és stabilitás érhető el.
  • Patent Strapping pántrendszer – hárompontos biztonsági zsinór és a felülről párnázott csat könnyű kezelhetőséget és garantáltan becsípődésmentes bekapcsolást biztosít a kicsiknek.
  • Disk Fit Comfort – egy kézzel, könnyedén állíthatjuk be a bukósisakot a pontos illeszkedés érdekében.
  • Monocoque™-Plus – a belső váz és a külső héj egybefüggő egységet képez.
  • Klima Automatik – folyamatos állandó hőmérsékletet biztosít a túlzott lehűlés veszélye nélkül.
  • Négy évszakos kialakítás – opcionális téli fülvédővel és fényvisszaverős esővédő huzattal szerelhető fel, így az időjárástól és hőmérséklettől függetlenül egész évben használható.
  • MyStyle fényvisszaverő pántok – 360 fokos láthatóság, személyre szabható dizájn.
  • Síelésre is ajánlott!

Méret: XS = 44-50 cm, illetve S = 50-55 cm (az összes grafikai dizájn mindkét méretben elérhető)

Ajánlott fogyasztó ár: 14.900 Ft.

A Casco sisakokat keresd a jobb kereskedésekben!

A MyStyle pánt ebben az esetben különösen jól jön: a gyerekek szeretik dolgaikat egyedivé tenni...

A MyStyle pánt ebben az esetben különösen jól jön: a gyerekek szeretik dolgaikat egyedivé tenni…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo