fbpx

Topeak iGlowCage kulacstartó

Az amerikai kiegészítő-specialista folytatja az innovatív, számos nemzetközi díjat “bezsebelt”, közkedvelt, a világítást különböző kerékpáros alkatrészbe integráló sorozatát, az iGlowt. A BikeMagon korábban bemutatott Topeak Aero Wedge iGlow világítós nyeregtáska, a DeFender iGlow sárvédő, illetve a MiniRocket iGlow fényjelzéssel integrált mini pumpa után a 2015-ös újdonság az iGlow Cage kulacstartó. Lássuk mit találtak ki az amerikai fejlesztők!

topeak_iglow_cage_main
topeak_iglow_cage_1Az iGlow sorozatban a kerékpáros kiegészítők integrált világítást kapnak, amely kedvezőtlen fényviszonyok közt fokozza a kerékpáros láthatóságát, következésképpen biztonságát. A sorozat eddig bemutatott darabjai praktikusan a kerékpár hátsó “traktusára” rögzíthetők, így működésük egyértelmű. A kulacs fényjelzéssel való ellátásának szükségessége már nehezebben érthető, de ha elmondjuk azt, hogy annak fénye 360 fokban látható, akkor már minden “világos”! Igen, a lényeg az oldalirányú láthatóság, bár hátulról – főleg kissé oldalirányból – sem lebecsülendő a fényhatás. Természetesen nem a szigorúan hátsó helyzetjelzésre szolgáló vörös fényt alkalmazza: az általunk választott kellemes, de kellően intenzív zöld, két, lila, sárga vagy semleges fehér ragyogás “lesz úrrá” áttetsző kulacsunkon. Garantáljuk, hogy a hatás semmihez sem hasonlítható!

topeak_iglow_cage_6Két üzemmód áll rendelkezésre: maximális fényintenzitás mellett a mellékelt két gombelem 50 óra működést tesz lehetővé, villogó üzemmódban ez már 100 óra. (Zárójelben megjegyzem, hogy feljegyzéseim szerint a tavaly kerékpáron megtett 12.400 kilométeremből mindössze 1300 ment végbe kedvezőtlen fényviszonyok közt, így 25 km/óra átlaggal számolva az pont évi egy elemcserét jelent maximális fényintenzitás mellett!)

topeak_iglow_cage_5Mint ahogy az borítékolható volt, ez a valóban innovatív 2015-ös Topeak újdonság máris két rendkívül rangos nemzetközi díjat tudhat magáénak. A iGlowCage kulacstartó a Taipei Cycle d&i Awards, illetve az legelismertebb európai ipari innovációs elismerést, a reddot award 2015-öt érdemelte ki.
[divider scroll_text=”Topeak iGlowCage kulacstartó”]

topeak_iglow_cage_7Jellemzők:

  • tartós, ellenálló ipari műanyag alapanyag
  • szuperfényes RGB LED (5 szín – zöld, két, lila, sárga vagy semleges fehér)
  • CR2032 x 2 áramellátás (tartózék)
  • két üzemmód
  • maximális fényintenzitással 50 óra működés
  • villogó üzemmódban 100 óra működés
  • bármilyen hagyományos kulacsot fogad
  • alsó vagy a nyeregvázcsőre is rögzíthető
  • 7.9×8.1×15.6 cm méret
  • 56 g

Nemsokára a kerékpár-kereskedésekben!

További információ a forgalmazó honlapján

topeak_iglow_cage_4

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo