fbpx

ABUS HiDrop fullface sisak

Az ABUS tovább szélesítette kerékpáros sisak palettáját az extrém vonalon, a HiDroppal egy olyan szegmensbe lépett, amiben még nem volt jelen, a 100 éves német gyártó legújabb fullface sisakját a legkeményebb körülmények közé tervezték, legyen szó DH vagy freeride felhasználásról. A márka ezúttal is hű volt önmagához, technológiák hadát építette be ebbe a fejvédőbe, melynek köszönhetően biztosan sokak kedvence lesz.

 

Az idén 100 éves biztonságtechnikai cég az országúti és városi vonalon nagyon széles kínálattal rendelkezik, melyhez képest az mtb vonal eddig kicsit szerényebb volt, de láthatóan az ABUS ezen a területen is terjeszkedik, mert a nem is olyan régen megjelent AirDrop mellé bemutatta a legújabb fullface fejvédőjét, a HiDropot, melyet az igazán extrém felhasználók számára fejlesztett.

A HiDropot profi bringások segítségével tervezték és tesztelték, versenyeztek benne az EWS-en, a Crankworx World Touron és a DH-világbajnokságon is, ennek köszönhetően minden fontos részletre odafigyeltek a fejlesztés során. Jelenleg is többen használják a DH világkupákon, például Max Hartenstern is a HiDropot viseli. A HiDrop teljesíti az EN1078, ASTM F1952, ASTM F2032, CPSC, AS/NZ tanúsítványok követelményeit. A rendkívül jól ellenálló külső ABS héj a belső EPS és EPP maggal kombinálva kiváló ütéscsillapítást eredményez, melynek következtében a HiDrop kiváló védelmet ad használója fejének. Mivel a durva felhasználásnál már maximális védelemre van szükség, így nem került állítórendszer a fejvédőbe (hasonlóan a motoros bukókhoz), hanem cserébe 4 méretben (S, M, L, XL) kapható, melyek lefedik 55-től 62 cm-ig a fejkörméreteket. Az állszíj dupla D-gyűrűs csattal rögzül, ami több extrém sportban, pl a Moto GP-ben, is az elfogadott rögzítési mód.

A sisakon a sild fix pozícióban található, azaz nem állítható, viszont úgy tervezték, hogy eséskor essen le a helyéről (nem törik le és esés után visszapattintható), mellyel megvédi a bringás fejét a nagyobb csavaró erőktől.

Az ABUS HiDrop szivacsozása kivehető és természetesen mosható, mellyel el tudjuk kerülni, hogy a sisakunk nagyon bebüdösödjön és a szivacsok az izzadságtól kikeményedjenek. A szivacsok puhák, könnyen felveszik a fejünk formáját, ezáltal nagyobb kényelmet és biztonságot adva számunkra. Az anyaguk lélegző, mely az állvédő szellőzőivel együtt kombinálva kellő mennyiségű levegőt enged be a sisakba, persze egy könnyű enduro sisakkal, pl az AirDroppal, összehasonlítva azért kevesebb levegő jut be a fejvédőbe. Az állvédő a szellőzők ellenére kellően erős az extrém felhasználáshoz, amihez a HiDropot tervezték. Természetesen a sisak MX-szemüvegekkel, mint pl az ABUS Buteoval, is kompatibilis, sőt elsősorban ezekhez tervezték. És ha már a látás szóba került, akkor fontos megemlíteni még, hogy a HiDropban széles a látószög, azaz oldalirányban is jól lehet benne látni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ABUS Cycling (@abus_cycling) által megosztott bejegyzés

Ajánlott fogyasztói ár: 68 650 Ft
További információkat az ABUS HiDropról ide kattintva találsz.
ABUS facebook
ABUS instagram

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo