fbpx

Hó és sár fogadta a bringásokat a Borsodcross-on

Hólepellel borított pálya és táj fogadta a Cyclo-cross Challenge Merida Kupa 2022-es kiírásának indulóit Miskolcon. A jól megszokott egyetemvárosi kör kellő kihívást támaszt az indulók elé száraz körülmények között is, a nedves-saras pálya viszont mindezt a négyzetére emelte. Saras, meredek rézsűk, csúszós füves szakaszok, gyors aszfaltos részek és az UV-domb emelkedője, majd lejtmenete tették kifejezetten technikássá és nehézzé, ugyanakkor rendkívül élvezetessé is a nyomvonalat.

200 főnél is több nevezője volt az idei Borsodcross-nak, ugyanakkor a rajtvonalhoz összesen 170-en sorakoztak fel a hat futam során – köztük szlovákiai és romániai indulókkal.

A hölgyek között Buzsáki Virág (Strüby-Bixs), az elit uraknál pedig Cser Gábor (Epronex) bizonyult a leggyorsabbnak Búr Zsolt és Takács Zsombor távollétében, noha az elit futamot az U19-es Pakot András (Kőbánya-Cycling) nyerte meglepő fölénnyel.

Vígh Attila fotói:

A versenyen egy nagyobb bukás is borzolta a kedélyeket, az utánpótláskorú Berencsi Mátyás bukott a célegyenest követő letörésen, orvosi ellátásban részesült és megfigyelésre kórházba került – legutolsó információink szerint Matyi jól van és innen is erőt és mihamarabbi felgyógyulást kívánunk neki.

Részletes eredmények

(Címlap fotó: Vígh Attila)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo