fbpx

Zártpályás MTB sorozatot tervez nyárra a Superior Racing Team

A szervezők a 2020-as SUPERIOR MTB és terepfutó Challenge elhalasztása mellett döntöttek, viszont helyette a jelenlegi szigorú rendezvényszervezési szabályokra tekintettel egy zártpályás MTB sorozat rendezését tervezik, mely már június elején indulhat, így remélhetőleg nem maradunk verseny nélkül a nyárra. Alább olvashatjátok a rendezők közleményét az elhalasztásról és a zártpályás versenyekről.

“Tisztelt Sportbarátaink,

hosszas, de minden szempontból körüljárt mérlegelés után az idei SUPERIOR MTB és terepfutó Challenge elhalasztása mellett döntöttünk. A sorozatot 2021-re tesszük át, hasonló időpontokkal.
Jelen pillanat augusztus 15-ig nem lehet nyílt vagy közterületen, olyan versenyt szervezni felelősen, mely megfelel a kormányzati előírásoknak… Augusztus 15-ét követően pedig még nem tudjuk mi várható és, ha lehet is szabadon versenyt rendezni óriási lesz a versenyrendezési kényszer, mely bizonyosan a minőség rovására menne.
Ősszel gyakorlatilag az iskola indulása mellett 5-6 hétvégébe kellene belezsúfolni mindenkinek az elmaradt versenyeit, ami mind a versenyszervező, mind a versenyzők szemszögéből nézve értelmetlen erőlködés lenne….

A korábbi Challenge nevezőknek – a bizalmukat megköszönve – a következő lehetőségeket biztosítjuk, hogy még akár idén is élhessenek versenyzési szenvedélyüknek:

A kialakult helyzetre való tekintettel és maximálisan betartva a kormány rendelkezéseit arra az elhatározásra jutottunk, hogy zártpályás versenysorozatot szervezünk a kerékpározás szerelmeseinek. Minden körülmény biztosított a nevezés élesítéséhez, már csupán a Magyar Kerékpáros Szövetség állásfoglalása, hozzájárulása szükséges…

1. A befizetett Challenge nevezési díj érvényes a tervezett 4 fordulós 2020 nyári zártpályás maratonra. 10-30-60 km-es távokon.

A 4 futamos zártpályás, nézők nélküli MTB sorozat időpontjai

1. futam 06.06 szombat
2. futam 06.27 szombat (egy időben és helyen a 10 órás maratonnal)
3. futam 07.25 szombat
4. futam 08.22 szombat (egy időben és helyen a 24 órás maratonnal)
Helyszín: Törökbálint Fortuna beach és kemping

2. A befizetett nevezési díj bármely a Superior által szervezett versenyen beszámolható, pl. az őszi-téli SUPERIOR CROSS CHALLENGE 2020 futamaira.

Tervezett időpontok és helyszínek:
1. 2020 október 24 (Budapest)
2. 2020 november 21 (Budapest)
3. 2020 december 19  (Budapest)

3. Az idén befizetett díjak átvihetők a 2021-es MTB és terepfutó Challenge indulási jogára.

A MTB és terepfutó Challenge szervező csapata nevében kijelenthetem, hogy nagyon sajnáljuk az események ilyen féle alakulását, mely megakadályozta a családi-családias sorozat indulását, de mivel számunkra Ti versenyzők vagytok a legfontosabbak mindent megteszünk, hogy mielőbb találkozhassunk valamely rendezvényünkön.
Jó egészséget és sportolást kívánunk!

Búr Zsolt
Sós Sándor”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo