fbpx

A Polisport mindig is a kedvező árú kerékpáros felszereléseiről, kiegészítőiről volt híres és ez a fejvédőinél sincs másképp, mindenki számára megfizethető áron kínálják őket, ami elengedhetetlenül néha kicsit szerényebb külsővel párosul. Ezt megcáfolandó hozták létre az Iris-t, melynél a kedvező ár mellett sem a védelem, sem a dizájn, sem a kényelem tekintetében nem kell kompromisszumot kötnünk.

Polisport_Iris

Az Iris In-Mold technológiával készül, melynél a belső EPS hab és a külső polikarbonát héj kifejezetten szoros kapcsolatot képez, ami könnyű súly mellett megfelelően erős fejvédő gyártását teszi lehetővé, ezzel védve hatékonyan fejünket. M-es méretben mindösszesen 240 grammot nyom, nem kell felesleges súlyt tartania nyakunknak, ha ezt a fejvédőt választjuk.

Polisport_Iris

Szellőzés terén sem kell kompromisszumot kötnünk, 14 szellőzőnyílással látta el a gyártó az Iris-t, melyeken keresztül bőséges mennyiségű levegő tud bejutni a fejvédőbe, ezzel megfelelő hűtést biztosítva fejünknek. A kényelem további fokozása érdekében puha tapintású, kivehető, mosható, cserélhető szivacsok kerültek a sisakba, de olyan mennyiségben, hogy lényegében csak szivaccsal érintkezik a fejünk a fejvédő viselése közben, sehol nem fog nyomni, dörzsölni a műanyag belső, garantáltan kényelmes viselet.

Polisport_Iris

A tökéletes illeszkedésért az Easy lock system nevű fejméret állító rendszer felel, mely egy klasszikus tarkón racsnis megoldás két dimenzióban állítható kerettel, könnyen, egy kézzel kezelhető, hibátlanul ellátja a feladatát. A pántok hossza egyszerű, de jól működő csatokkal pillanatok alatt beállítható, egy ügyes kezű embernek nincs egy perc az Iris teljes személyre szabása, ami azért jó pár fejvédőnél nem mondható el.

Polisport_Iris

Megjelenésében is tetszetős az Iris, főleg nekem ebben az ég kék színben tetszik, de a hagyományos stílust kedvelők is megtalálhatják a leginkább hozzájuk passzolót, matt fekete és matt fehér színekben is elérhető, ezenkívül a feltűnést kedvelőknek élénk zöld színben is kapható. A sildje patentokon keresztül rögzül és így természetesen levehető, nélküle kicsit sportosabb megjelenésű fejvédőt kapunk és ha úgy döntünk, hogy így használjuk a sisakot akkor sem kell a sild helyén maradó ronda lyukakat néznünk, mert jár a fejvédőhöz egy szett takaró patent, ami elfedi őket. A passzív védelemért, hogy sötétben is jobban látszódjunk, a sisak hátulján fényvisszaverő matricák találhatóak. Az Iris széles körben használható fejvédő, jó választás lehet mindazoknak, akik egy hobbi mtb fejvédőt keresnek, de akár trekking vagy városi célokra is tökéletesen megfelel.

JELLEMZŐK:
>Easy lock system
>14 szellőzőnyílás
>In-Mold szerkezet
>CE-EN 1078 standard
>Kivehető, mosható szivacsok
>Könnyen állítható pántok
>Fényvisszaverő elemek
>Levehető sild
>2 méretben: M (52-58cm), L (59-63cm)
>4 színben: matt fekete, matt fehér, ég kék, élénk zöld

Tömeg: 240g (M méretben)

Ajánlott fogyasztói ár: 9 990 Ft

További információ a gyártó honlapján:
https://www.polisport.com/en/bicycle/products/helmets/purus/?id=72&pid=44

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo