fbpx

Giro-tech: Uran új Specialized-ja, ami nem SL5, csak Tarmac – videó

A Giro d’Italia esélyesei közül jelenleg Rigoberto Uran áll a legjobban, ami nyilván nem a kerékpárnak köszönhető, de azért figyelemre méltó a napokban hivatalosan is bejelentett új Specialized S-Works Tarmac.

uran_tarmac_6

Ahogy a Global Cycling Network videójából is kiderül, az Omega Pharma-Quick Step kapitánya többféle kerékpárt is használ, a team festés mellett egy különleges, kolumbiai és azték mintás gépet is kapott a mezőny „azték arca”.

Az új S-Works Tarmac legfőbb különlegessége az elődhöz képest, hogy minden különböző méretű vázat külön-külön tervez a Specialized, nem az 56-ost „kicsinyítik” vagy „nagyítják”. Rigo egy 52-es kerékpárt használ, 170-es hajtókarral, 120-as stucnival, 42-es kormánnyal.

uran_tarmac_8

A videóban szereplő team-festésű bringán nincs wattmérős hajtókar, de a kormányon már ott a konzol, és az azték-mintás gépet is wattmérővel szerelték. A Sram Red szett mellett Zipp kiegészítőket, Zipp 404 vagy 303 kerekeket, Specialized Turbo szingókat szerelnek a bringára.

uran_tarmac_7

Érdekesség, hogy a videóban szereplő kerékpárra a hosszabb kanalas Sram Red hátsóváltó került, amely jobban kezeli a nagyobb fogszámú lánckerekeket, melyekre szükség lesz a meredek olaszországi emelkedőkön. Elöl a szokásos 52-39-es tányérokat láthatjuk.

uran_tarmac_1

S végezetül néhány szó a névről, megmagyarázva a címet: Az SL4 után nem SL5 követi a korábbi modellt, hanem a Specializednél úgy gondolták, a felső kategóriában nemes egyszerűséggel Tarmac névre hallgat majd ez a versenygép (az aerodinamikus gép továbbra is a Venge, a komfort országúti pedig a Roubaix marad).

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo