fbpx

Contador új mezben, de vajon hordhatja-e idén?

Új színben pompázik 2012-ben a háromszoros Tour de France-győztes, Alberto Contador csapata, a dán Saxo Bank. Persze ízlések és pofonok különbözőek, de talán sokan egyetértünk abban, hogy az eddiginél sötétebb, azúrosabb kék a WorldTour mezőny egyik legszebb színfoltja lesz!

Bjarne Riis gárdája kilenc új versenyzőt igazolt 2012-re: Jonathan Cantwell, Christopher Juul Jensen, Karsten Kroon, Anders Lund, Ran Margaliot, Takashi Miyazawa, Sergio Paulinho, Bruno Pires és Troels Vinther ölthetik magukra a továbbra is sassal díszített új szerelést.

A Saxo Bank új meze

Contador spanyol fegyverhordozói, Dani Navarro és Benjamin Noval továbbra is rendelkezésre állnak majd a Tour de France emelkedőin, feltéve, ha a lausanne-i sportdöntőbíróság is úgy akarja, s helyben hagyják a spanyol szövetség felmentését Contador doppingügyében (mint ismeretes, napjaink legjobb GT-menője a 2010-es Touron szolgáltatott klenbuterolra pozitív doppingmintát, de az elenyészően alacsony koncentrációt kimagyarázta ételszennyezéssel). Január közepére várható végleges ítélet.

A Saxo Bank új meze

Akik még továbbra is a Saxo Bankban folytatják: Manuele Boaro, Alberto Contador, Vlogyimir Gusztov, Juan José és Lucas Sebastián Haedo, Jesús Hernández, Jonas Aen Jorgensen, Kasper Klostergaard, Rafal Majka, Jaroslaw Marycz, Michael Morkov, Dani Navarro, Benjamín Noval, Nick Nuyens, Luke Roberts, Chris Sorensen, Nicki Sorensen, David Tanner és Matteo Tossato.

Contador a tervek szerint hamarosan kezd Argentínában, a Tour de San Luis viadalon, részt vesz február elején a Challenge a Mallorca egyes napjain, majd a Vuelta Algarve, a Tirreno-Adriático, a Volta Catalunya, a Vuelta País Vasco következne. Rövid pihenő után pedig cél a Tour de France, felvezető versenyként a Dauphiné és a nemzeti bajnokságok előznék meg. A Tour után pedig a Saxo kapitánya szerencsét próbálna a londoni olimpián is.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo