fbpx

Fetter Erik összetett 2. lett a Tour of South Bohemián

Fetter Erik, az EOLO-KOMETA Cycling Team kerékpárosa az összetett 2. helyet és a fehér trikót is megszerezte a Tour of South Bohemia 4 napos versenyen. Minden nap nagyon nehéz volt a sok eső, a rossz utak és a rengeteg emelkedő és lejtő miatt, ennek ellenére az EOLO-KOMETA Cycling Team minden nap képviseltette magát a dobogón. Fetter Erik az első nap megszerezte a legjobb 23 év alattinak járó fehér trikót, így azt a 2. etapon viselhette. Ezt utána pár másodperc híján ugyan elvesztette, de az utolsó szakaszon fordított, és visszaszerezte a trikót.

Az utolsó, vasárnapi etapról részletesen beszámolt az EOLO-KOMETA Cycling Team versenyzője: „Az utolsó szakasz emelkedővel indult, itt rögtön megpróbáltuk szétrostálni a mezőnyt, és szerencsére ez sikerült is. Nagyjából 30-an maradtunk legelöl, ebből hárman voltunk a csapatból. A szuper kezdés után még támadtunk egyet Vincenzo Albeneséval, négyen elmentünk, úgyhogy lett még egy szökés, de ezt végül megfogták. Ezután ezt a 30 főt is megfogta az üldöző maradék versenyző, és nagyjából 80 km-nél összeállt újra a mezőny. Onnantól kezdve az összetettben élen járó csapat kezdett el dolgozni, szóval jött egy nyugisabb 40-50 km. Aztán egyszercsak 25 km-rel a vége előtt az egyik erős cseh csapat, az Elkov-Kasper hirtelen betámadott egy technikás emelkedő és rengeteg kanyarral tarkított részen. Kb. egy percre rá elkezdett szakadni az eső, így ez tényleg egy nagyon jól megtervezett akció volt a részükről. Szerencsére tudtam velük menni és még a csapatból Diego Rosa is tudott jönni. Így 25 km-rel a vége előtt kialakult egy 12 fős, nagyon erős elmenés. Ennél a forgatókönyvnél úgy állt, hogy én fogok nyerni összetettben, mert akik eddig előttem voltak, ők mind a hátsó csoportban maradtak egy perccel mögöttünk. Szóval Diego Rosaval nagyon keményen versenyeztünk, hogy ez így is maradjon és hazaérjünk. De hirtelen felért erre a 12 főre egy dán versenyző (WALLIN Rasmus Bøgh, a végső győztes – a szerk.), aki egyébként az első szakaszt is nyerte, úgyhogy emiatt már csak a 2. helyért voltam harcban. Egyébként ezzel a 12 plusz 1 fővel haza is értünk, és a sprintben a végén a 3. lettem, így dobogóra állhattam.” 

Holnap, hétfőn Fetter Erik Ausztráliába indul Dér Zsolttal, a magyar országúti kerékpáros válogatott szövetségi kapitányával a világbajnokság helyszínére.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo