fbpx

Fantasztikus visszatérés Ausztráliában, meglepetés-siker Argentínában (videók)

Ausztráliában fantasztikus versenyt hozott a Tour Down Under 3. szakasza a kerékpársport egyik nagy egyéniségének visszatérésével, miközben Argentínában a Tour de San Luis 3. etapján egy fiatal holland aratta élete legnagyobb sikerét.

Simon Gerrans

Simon Gerrans

Glenelg és Campbelltown között ma 139 kilométert kellett teljesíteni, néhány kilométerre a céltól egy rövid, 2,5 kilométeres, viszont 9%-os átlagmeredekségű emelkedővel, ami szétszórta a mezőnyt. Az enyhén lejtő hajrára és utolsó kilométerre mindössze 10-en érkeztek, a BMC-ből Richie Porte óriási munkát végzett csapat- és honfitársa, a Tour Down Under tavalyi győztese, Rohan Dennis számára, mégsem jött össze a mai siker, meg kellett elégednie a 2. hellyel, összetettben viszont feljött a dobogóra.

A mai győzelmet ugyanis az a Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) szerezte meg, aki tegnap szó szerint elbukta a befutót, ma viszont más sebességi tartományban közlekedett a sprinten, mint a többiek és az időjóváírással az összetettben is átvette a vezetést a tegnapi győztes Jay McCarthy-tól (Tinkoff), aki ma csak 4. lett. Gerrans utóbbi szezonja szerencsétlenül alakult, folyamatosan bukások jellemezték, a Tourt és a Girót is fel kellett adnia. Talán fordulópont lehet most a Tour Down Under, amit korábban háromszor sikerült megnyernie.

Videón a Tour Down Under 3. szakaszának végjátéka:

A Tour Down Under honlapja eredményekkel, fotókkal, videókkal: http://tourdownunder.com.au/en

Argentínában eközben az ausztrál Pro Continental csapat, a Drapac 25 éves versenyzője, Peter Koning nyerte szökésből a Portero de Los Funes és La Punta közötti 131 kilométeres szakaszt és az összetett éllovasnak járó zöld trikót is felhúzhatta. Mögötte a sprinten Fernando Gaviria (Etixx-Quick Step) ismét legyőzte a borotválatlan lábú világbajnokot, Peter Sagant (Tinkoff). Persze nem valószínű, hogy sokáig viseli majd, hiszen a mezőny hamarosan a hegyek felé veszi az irányt, s megmutathatja magát Vincenzo Nibali, Nairo Quintana, vagy a címvédő Dani Diaz is…

Videó a Tour de San Luis 3. szakaszáról:

Eredmények és bővebb információk, fotók, videók a versenyről: http://toursanluis.com/

Előzetes cikkünk a két versenyről: https://bikemag.hu/magazin/hirek/sprint-vagy-hegyi-befuto-te-mit-valasztanal

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo