fbpx

Érdekes videók a Tour of Flandersről: Van der Poel esése, és Forma1-es kerékcsere

A Tour of Flanders mindig izgalmas versenyt hoz, de most kivételesen nem az eredményekkel foglalkozunk, ha nem két érdekes esettel, ami a versenyen történt.

Az első eset, amit a videón láthatunk azt mutatja, hogy a profi csapatok, hogyan alkalmazkodnak a tárcsafékes kerékpárok okozta nehézségesekhez, konkrét esetben a kerékcseréhez. A Deceuninck-Quickstep csapata egy félelmetesen gyors kerékcserét mutat be, melyhez egy csavarbehajtót használnak, 1 másodperc alatt kitekeri az átmenőtengelyt, régi kerék ki, új be, aztán ismét a csavarbehajtóé a főszerep és már indulhat is a versenyző. Valójában semmivel nem volt lassabb, mintha egy gyorszáras vázban cseréltek volna kereket. Azért az érdemes hozzátenni, hogy nem mindig ilyen gyors a tárcsafékes kerékpárokon a kerékcsere, tavaly buktak el már miattuk versenyt.

A második videó “sztárja” Mathieu van der Poel, aki teljesen elvesztette az irányítását a kerékpárja fölött. A cyclocross világbajnok még egy ideig képes volt maga alatt tartani a láthatóan komoly irányítási problémákkal küzdő bringát, de amikor felemelte a kezét, hogy jelezze a problémát akkor befordult a kereke és a holland elég nagyot esett. Az eset további érdekessége, hogy ennek ellenére Van der Poel végül a 4. helyen ért célba.

A verseny győztesen Alberto Bettiol (EF Education First) lett, aki ezzel élete első profi győzelmét szerezte.
Eredmények:

1 Alberto Bettiol (Ita) EF Education First 6:18:49
2 Kasper Asgreen (Den) Deceuninck-QuickStep 0:00:14
3 Alexander Kristoff (Nor) UAE Team Emirates 0:00:17
4 Mathieu van der Poel (Ned) Corendon-Circus
5 Nils Politt (Ger) Katusha-Alpecin
6 Michael Matthews (Aus) Team Sunweb
7 Oliver Naesen (Bel) AG2R La Mondiale
8 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team
9 Tiesj Benoot (Bel) Lotto Soudal
10 Greg Van Avermaet (Bel) CCC Team
11 Peter Sagan (Svk) Bora-Hansgrohe

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo