fbpx

Drámai bukás a Giro Rosán

A legnagyobb női többnapos országúti verseny, a Giro Rosa 7. szakaszának végén az összetettben élen álló és a világbajnoki cím védője Annemiek van Vleuten bukásba került, a sérülése miatt kénytelen feladni a versenyt és a jövő héten kezdődő országúti világbajnokságon sem tudja megvédeni a szivárvány színű trikóját.

Forrás: Giro Rosa Press

Ezen a hét elején beszámoltunk arról, hogy Annemiek van Vleuten stabil előnyt épített ki magának a Giro Rosa 2. szakaszán, mellyel az idei versenyen is ő számít a legnagyobb esélyesnek és komoly esélye van arra, hogy idén zsinórban harmadszorra megnyerje a legendás női többnapost. A negyedik, ötödik, hatodik szakasz végeredménye is neki kedvezett (a negyedik szakasz Elizabeth Banks, az ötödik és a hatodik Marianne Vos sikerét hozta), biztosan őrizte az összetettben a vezetést, de a hetedik szakaszon a befutónál nem várt dolog történt. Egy kb. 20 fős megfogyatkozott élboly érkezett a hajrára, ahol összeakadtak a versenyzők és több nagy név is a földre került, köztük Annemiek van Vleutennel, Amanda Sprattel, Mavi Garciával és Marianne Vos-szal.

A rózsaszín trikós Van Vleuten, a már három szakaszt nyerő Vos és a Mitchelton-Scott másik sztárja Spratt is átgurult utána a célvonalon, de kórházba szállították őket. A Mitchelton-Scott sajtóközleményéből megtudhattuk, hogy a vizsgálatok során kiderült, Annemiek van Vleuten csuklója eltörött, emiatt kénytelen feladni a versenyt és a VB-n sem indulhat, míg Amanda Sprattnek nincs törése, de erősen zúzódott a jobb válla, így ő is kiszáll a versenyből. Az ausztrál bejegyzésű csapat számára így nem ér jól véget a Giro Rosa, a két legjobb versenyzőjüket veszítették el és az összetett első helyet is elbukták.
A holland válogatott sem járt jól, úgy néz ki, hogy két alapemberét Vos-t és van Vleutent is kénytelenek lesznek nélkülözni a világbajnokságon (lehet izgalmasabb versenyt fogunk látni- szerk), így várhatóan Anna van der Breggen lép elő elsőszámú esélyesnek a csapatban.

Amanda Spratt és Annemiek van Vleuten a kórház után (Annemiek van Vleuten instagram story)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo