fbpx

A Jumbo-Visma sportigazgatóját “kirúgták” a Tour de France-ról

Merijn Zeemant, a Jumbo-Visma sportigazgatóját kizárták a Tour de France-ról, mert sértegette a Primoz Roglic kerékpárját ellenőrző versenybírót.

Forrás: teamjumbovisma.nl

Még a 17. szakasz után történt, hogy a versenybírók ellenőrizték az összetettben élen álló Primoz Roglic kerékpárját (hogy van-e benne motor -szerk.) és a hivatalos UCI közlemény szerint ekkor a Jumbo-Visma sportigazgatója Merijn Zeeman sértegette az ellenőrzést végző versenybírót, amiért a szabályoknak megfelelően kizárták a versenyről és ezenfelül 2000 CHF pénzbüntetést kapott.

Természetesen a találgatások megindultak, hogy miért lett ideges a Jumbo-Visma sportigazgatója az ellenőrzés során, esetleg van-e valamilyen rejtegetni valójuk, talán motor van-e Roglic kerékpárjában, erre válaszként megjelent a csapat közleménye, és elmondták, hogy mi történt. Merijn Zeeman állítása szerint a versenybíró a hajtómű szétszedése közben megsértette/megrongálta azt (nem derül ki a közleményből, hogy pontosan milyen mértékű volt) és ezért lett nagyon mérges. Természetesen elnézést kér a viselkedéséért és ezen a versenyen már nem fog hivatalos személyként részt venni.

A megrongálás egyébként érdekes kérdés, mert sok hajtóművet már csak kalapáccsal lehet szétszedni és ha nem elég óvatos a szétszedést végző személy akkor valóban sérüléseket tudnak okozni az adott alkatrészen, valószínűleg jelen helyzetben is ez történt.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo