fbpx

Continental CONTACT Plus városi/trekking gumi

2017-ben új külső gumikkal jelent meg a Continental a városi/trekking szegmensben is, közülük most egy igazi elpusztíthatatlan, mindenes, városi és túra felhasználásra készült típus, a CONTACT Plus, bemutatása következik.

CONTACT_Plus

Az új CONTACT Plus egy igazi “all-rounder”, mindenhol megállja a helyét a várostól a könnyebb földutakig, minőségi túra gumiabroncsot kereső igényes kerékpárosoknak tökéletes választás lehet. Mintázata a régi TOURING Plus továbbfejlesztésével jött létre, a tapadása rossz útviszonyok között javult, de túra gumihoz képest alacsony gördülési ellenállása ennek ellenére nem változott. A negatív lamellás mintázata kiválóan tart kanyarban még nedves aszfalton is, a CONTACT Plus nem az a gumi, amivel félnünk kell esőben kerékpározni.

Querschnitt_Contact_Plus_160412

Tartósságának egyik összetevője a futófelületet alkotó új Continental gumikeverék, mely jól tapad és jól gördül egyben. A három rétegű, az átlagnál jóval magasabb, 180 TPI szövet sűrűsségű szerkezete mind jó hatással van a kanyarstabilitásra és a kényelemre is, ezenfelül sokkal erősebb felépítést eredményez, ellenállóbb lesz a szálszakadást okozó sérülésekkel szemben. A futófelület és a szövet között a SafetyPlus Breaker defektvédő rétegét találjuk, ami kifejezetten ellenállóvá teszi a külsőt a szúrásos és vágásos sérülésekkel szemben. Úgy fejlesztették ezt a réteget, hogy igazán rugalmas legyen, ennek köszönhetően nem növeli a gördülési ellenállást. Gondoljunk bele, hogyha merev lenne a defektvédő réteg akkor minden egyes akadálynál megakadna a kerék és ezzel lassítaná a haladást, míg egy rugalmas réteg esetén “átfolyik” a külső gumi a kerékpárt lassítani szándékozó tárgyakon. A SafetyPlus Breaker-nek köszönhetően defektvédelme kiemelkedő, független teszteken átlag 6-23%-kal ellenállóbbnak bizonyult, mint más hasonló kategóriás gumiabroncsok.

_AN_8815

Annyira erős lett az új CONTACT Plus, hogy a német gyártó bátran ajánlja erősebb e-bike-okra is. Az átlag túra köpenyeknél jóval nagyobb a terhelhetősége mind tömeg mind teljesítmény terén, akár 50 km/h-s sebesség mellett is stabilan tart és a nagyobb tömeg okozta terhelést a gyorsításokkor és fékezésekkor is szó nélkül tűri (az ECO50 matrica a külső oldalán azt jelöli, hogy gyors e-bike-okkal is kompatibilis 50 km/h-s sebességig, ECE-R75 tanúsítvánnyal rendelkezik). Nem véletlenül sikerült egy ilyen strapabíró gumit alkotnia a Continental-nak, hiszen már több, mint 100 éve gyárt a kerékpár abroncsok mellett motorkerékpárokra és mopedekre is gumiabroncsokat.

contact-plus

Kilenc méretben, a 24″-ostól a 635-ösig, elérhető a CONTACT Plus, a 24″-ost, a 26″-ost és a 27,5″-ost hajtók egy méretben tudják megvásárolni, míg a 622-es trekking kerékpárokhoz elég széles választékban, 28 mm-től 47 mm szélességig kapható, tehát minden városi és túra kerékpáros megtalálhatja benne a számítását. Természetesen a kategóriának megfelelően mind a kilenc méretben fényvisszaverő csík található a külsők oldalán.

Elérhető méretek: 24×1.75, 26×1.75, 42-584, 28-622, 32-622, 37-622, 42-622, 47-622, 42-635

Forgalmazó: Pacific Cycles
Elérhetőség: https://www.pacificcycles.hu/index.php/termekek/continental.html

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo