fbpx

Két nap, két célfotó, de mennyire más!

Január 23-án WorldTor-sztárok részvételével kezdetét vette Dél-Amerika legjelentősebb körversenye, a Tour de San Luis, melynek első két szakasza is célfotó alapján dőlt el, de mennyire más volt ez a két célfotó

Argentína az első napon barátságtalan arcát mutatta, a kerekesnek esőben kellett tekerni a San Luis és Villa Mercedes közötti 189 kilométeres etapon, s végül egy bő 30 fős csoport érkezett a hajrára. A tavaly gyengén muzsikáló olasz sprinter, Francesco Chicchi végül csak a célfotó után örülhetett, annyira szoros küzdelmet vívott az argentin Juan Jose Haedo-val.

Az 1. szakasz befutója

A háromszoros Tour de France-győztes Alberto Contadort is a rajtnál üdvözölhette a kerékpárt szerető közönség, a spanyol GT-menő kicsit panaszkodott az első etap után az időjárásra, mondván a meleg, napsütéses klíma miatt jöttek, erre eső fogadta őket, de összességében jó formában találta magát.

A második,  Fraga és Juana Koslay (145,3 km) közötti szakasz sprintje után is segítségül kellett hívni a célfotó berendezést… Itt azonban szó sem volt vérre menő csatáról, csak éppen az Omega Pharma-Quick Step két ásza, Chicchi és az exvilágbajnok Tom Boonen úgy agyonverték a mezőnyt, hogy a célvonalon már egymás mellett, felemelt kézzel gurulhattak át. Persze az elsőséget el kellett dönteni valahogy… Az összetettet természetesen így Chicchi vezeti két szakasz után.

A 2. szakasz befutója

A mezőnyben egyébként sok nagy sztárral találkozhatunk, Contador mellett Vincenzo Nibali, Giovanni Visconti, Tom Boonen, Filippo Pozzato, Giovanni Visconti, Jose Serpa, Sylvain Chavanel, Levi Leipheimer is Argentínába utazott, de például a Chritna Watches csapat “bukott sztárjai” Michael Rasmussen, a Csirke, valamint Stefan Schumacher is ott teker

A Tour de San Luis szakaszai:
1.szakasz, Jan. 23. San Luis – Villa Mercedes 189.3 km
2.szakasz, Jan. 24. Fraga – Juana Koslay 145.3 km
3.szakasz, Jan. 25. Estancia Grande – Mirador del Potrero 168.2 km
4.szakasz, Jan. 26. San Luis (időfutam) 19.5 km
5.szakasz, Jan. 27. La Toma – Merlo (Mirador del Sol) 160.6 km
6.szakasz, Jan. 28. Lujan – Quines 201 km
7.szakasz, Jan. 29. San Luis 167.1 km

A körverseny legérdekesebb pillanatairól beszámolunk a Bikemagon.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo