fbpx

Cancellara rögtön a műtét után felfedte a részleteket

A svájci kerékpáros klasszis, Fabian Cancellara a Flandriai Körverseny favoritjaként 62 kilométerrel a cél előtt bukásba keveredett és négy darabba törte kulcscsontját. a műtétet követően tegnap már sajtótájékoztatót tartott.

Röntgenfelvétel a bukás után

Érdekesség, hogy napjaink legjobb tempómenőjét egy magyar származású sebész, Dr. Farkas operálta, és egy speciális eszközt használt a kulcscsont rögzítésére (lásd fotó) a hagyományos lemezes-(sok)csavaros rögzítés helyett. Ez az eljárás sokkal „természetesebb” a szervezet számára, és kevésbé gyengül a csont, miután eltávolítják az újabb operációt követően, amire legkorábban hat hét múlva kerülhet sor (ez már egy kisebb rutinműtét csupán).

Röntgenfelvétel a műtét után

Spartacus a következőket mondta a sajtótájékoztatón:

„Örülök, hogy nem volt komplikáció a műtét során, de még mindig fájdalmaim vannak. Néhány nap pihenő következik, talán egy hét is, majd újra edzés. Két nagyobb célom volt a szezonban: a klasszikusok és az Olimpia. A tavasz sajnos véget ért számomra. Mivel a klasszikusok után amúgy is terveztem egy pihenőt, a londoni felkészülésem nem változik. A tervek szerint májusban, a Bayern Rundfahrt versenyen térek vissza, ahogy tavaly is.

Cancellara a földön Flandriában

A bukás lehetősége benne van a kerékpársportban, mint ahogy az életben is. Igazán keményen dolgoztam az elmúlt négy hónapban, hogy a lehető legjobb formában legyek a nagy versenyekre, és biztos vagyok benne, hogy sikerült volna jól szerepelnem. Másrészt meg örülök, hogy csak a kulcscsontom tört el, s amúgy minden OK. Visszatérek még!

A rengeteg üzenet, jókívánság, hogy épüljek fel hamar, nagyon jól esik. Sokat beszélek a csapattársaimmal is, akik még Belgiumban vannak, s mondtam nekik, hogy fel a fejjel, és álljanak készen egy nagy csatára a kockaköveken vasárnap.

Cancellara a csapatorvossal és feleségével a sajtótájékoztatón

Végül szeretnék köszönetet mondani a feleségemnek is, mert egy versenyzőnek szüksége van a családja feltétlen támogatására, hogy jó teljesítményre legyen képes. Stefanie tudja ezt, és mindenben segíti a pályafutásomat. Most második gyermekünket várjuk, így még motiváltabb vagyok, hogy keményen eddzek, és magasra tegyem a mércét az olimpián.”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások