fbpx

Világcsúcs 4000 méteren a pálya világbajnokságon!

4000 méter, 3:53,295 perc, 61,7 kilométeres óraátlag: négy kerékpáros erre képes ma, 2012. április 4-én! A brit csapat a ma kezdődő melbourne-i pálya világbajnokságon saját korábbi világcsúcsát múlta felül, az ausztrálokat verve a döntőben.

Geraint Thomas győzelemre vezeti a briteket

Sokan arra számítottak, hogy az üldözéses csapatversenyben a vb-n hazai pályán versenyző ausztrálok fognak nagyot villantani, ami tulajdonképpen meg is történt, hiszen óriási idővel kvalifikáltak (3:54.654). Csakhogy a britek még jobbal… (3:54.485)

Jack Bobridge egyéni világcsúcstartó az ausszi vonat élén

A döntőre tetőfokára hágott a feszültség, a britek változtattak is a csapaton, Andrew Tennant helyére Steven Burke állt be Edward Clancy, Peter Kennaugh és Geraint Thomas mellé. Az ausszik nem változtattak, Glenn O’Shea, Jack Bobridge, Rohan Dennis és Michael Hepburn feszültek a rajtgépbe.

Az aranyérmes brit csapat

A britek jól kezdtek, azonban az ausztrálok az őrjöngő közönség biztatása közepette visszajöttek a játékba, és a táv utolsó harmadában úgy látszott, meg is nyerhetik a meccset. A britek azonban újítottak, s végül bő tizedmásodperccel sikerült nyerniük (3:53.295), ami 19 ezredmásodperccel gyorsabb 2008-ban, a pekingi olimpián futott korábbi világcsúcsuknál is!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo