fbpx

Bringás felvonulás és kerékpárút teszt Pécsett, az új szakaszon, programokkal!

A kerékpárút több éves problémát old meg azzal, hogy kerékpárral is elérhetővé válik a város nyugati része.

A „TOP-6.4.1-15-PC1-2016-00004 kódszámú, Nyugati városrészi kerékpárút megvalósítása” című projekt célja, hogy a PTE Általános Orvostudományi Kar épülete és Nyugati városrész között kerékpáros létesítmény építésével, valamint a közlekedésbiztonság fejlesztésével kerékpáros barát város, városrész kerüljön kialakításra. A leendő létesítménynek köszönhetően javulni fog az Orfűi kerékpárút megközelítése. A projekt keretein belül nagy hangsúlyt fektetnek a városrész lakóinak tájékoztatására, a kerékpáros közlekedés iránti érzékenyítésre és a pécsiek arra való ösztönzésére, hogy minél többen válasszanak alternatív közlekedési formát, az autó helyett.

 

Az október 30-i esemény nem titkolt célja a figyelemfelhívás mellett, hogy az érdeklődők megismerjék a kerékpáros közlekedés szabályait, megoszthassák egymással tapasztalataikat, élményeiket, új a kerékpáros közlekedést támogató szolgáltatókkal találkozhassanak, felfedezzék az alternatív közlekedési formák nyújtotta rugalmasságot, könnyedséget. A programon lehetőségük lesz ellenőrizni kerékpárjuk felszereltségét, biztonságosságát, új kiegészítők megismerésére, egészséges ételek és mozgásformák kipróbálására is. Részletek: https://fb.me/e/27BYyPXdS és https://nyugatikerekparut.pecs.hu/


Kikkel találkozhatnak a résztvevők?

Doboz mozgásközpont
Egy hely a Mecsek lábánál, ahol egy doboznyi funkcionális edzés, hozzá egy edzői csapat várja az érdeklődőket. Nem számít, hogy kezdő vagy haladó szinten tart az ember, itt megtalálja a helyét. Cél a minőség és nem a mennyiség. A délelőtt során ingyenes edzésekkel várják a látogatókat 11:00 és 13:00 órakor!

BMRFK Bűnmegelőzés
BikeSafe: regisztráld a bringád! https://bikesafe.hu/
A rendőr kollégák egy-egy ilyen alkalommal a kerékpár minden adatát rögzítik egy adatlapon – szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek – majd fényképfelvételeket is készítenek. Emellett viszont fontos, hogy a tulajdonos is mindent megtegyen kerékpárja biztonságáért! Az első lépés: #bikesafe

Pékinas – gluténmentes, reform termékek
A Pécs Pékinas Manufaktúra a hagyományos termékeik mellett, nyitott az ételérzékenységgel küzdők felé is. Gluténmentes termékeik között találhatunk kenyérféléket, pékárut és cukrászati termékeket is. A program során kóstolóval várják az érdeklődőket!

Outdoor Paradise – futócipő, sportszemüveg és bukósisak teszt
Egy üzlet, ami több ennél. ÉLMÉNY – TÉR – KÖZÖSSÉG. Élmény náluk meginni egy kávét. Élmény futni velük a közösségi futásaikon, de persze vásárolni is. Online tér az online vásárlóknak. Kávézó a kávézóknak. Közösség a futóknak és túrázóknak. Közösség az életmódváltóknak. Sok-sok szuper termékkel érkeznek, érdemes tesztelni őket.

HungAIRY – kerékpáros közlekedés, fenntarthatóság
Egy projekt, amelynek fontos a levegőminőségünk javulása, a fenntarthatóság, az alternatív közlekedési módok közelebb hozása a lakossághoz, mindenkihez! Fontos témákról beszélgetni jó!

480 Bike & Service ingyenes kerékpár átvizsgálás
Ha profikra bíznánk a kerékpárunkat, a 480 Bike & Service tökéletes választás. Érdemes átnézetni, megterveztetni az egyedi kerékpárunkat, de egyedi dekort is, színt is választhatunk, segítenek benne.

Lotus Cycling Team – bemutatkozó, közönségtalálkozó és okosgörgő verseny
Ha fontos a sebesség, az utánpótlás-nevelés, a profi sport, akkor a Lotus Cycling Team a tökéletes választás helyben, Pécsett. Lehet edzeni, tesztelni, kirándulni, sportolni! Lotus Cycling Team – akik a tehetségedből aranyat kovácsolnak!

Mecsek Maraton Team Sportegyesület
A Mecsek Maraton Teamet 2014 januárjában alapította egy Pécsen és környékén élő, sportolni szerető baráti társaság! Céljuk az egészséges életmódra nevelés, számunkra maga az aktív sportolásban megnyilvánuló teljesítmény az eredmény: nem a nagy versenyeken szerzett előkelő helyezések elérésére törekszünk, sokkal inkább arra, hogy minél több ember adózzon együtt, egy közösségként a sport szeretetének. Az egészséges életmód népszerűsítése mellett hosszú távon kiemelt céluk, hogy a kerékpáros szövetséggel együttműködve támogassuk az utánpótlás-nevelést. A program keretében a helyi iskolák testneveléstanárainak megkeresése után a tornaórák keretében toboroznák utánpótlás korú sportolókat. Tagjaik között van olyan sportoló, aki jelenleg is együtt fut és kerékpározik fogyatékkal élőkkel. Hosszú távú törekvésünk, hogy minél több sérült embert segítsünk hozzá ahhoz, hogy teljesebb, aktív életet élhessen.

Az esemény mellett a szervezők játszani is hívják a bringázás szerelmeseit, a https://nyugatikerekparut.pecs.hu/versenykiirasok/ weboldalon, formációs, teljesítmény, kreatív és gyerekeknek szóló kerékpáros kihívásokhoz lehet csatlakozni, értékes nyereményekért.

A városban az egyre jobban kiépülő kerékpárút-hálózat mellett a „Pécsike” közösségi kerékpáros rendszer, mint a közlekedés egyik új formája, került kiépítésre. Egyesíti az egyéni közlekedés szabadságát a kötött pályás közlekedés megbízhatóságával. A rendszer lényege, hogy minél több felhasználó használja a kerékpárokat mindennapjaihoz ezáltal csökkentve a város levegőjének szennyezettségét, a városi dugókat, zajokat és mindemellett fő célja, hogy népszerűsítse a belvárosi utazásokhoz ezt a hatékony és környezetbarát alternatívát.

Az alternatív közlekedési formákról, akciókról és új információkról az Autómentes Pécs (@automentesvarospecs) FB oldalán tájékozódhatnak a helyi lakosok és a Pécsre érkezők.

A beruházás, a programok és a megjelenés a Széchenyi 2020 program támogatásával valósult meg:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo