fbpx

Biztosítás már e-bike lopásra is!

Kerékpáros körökben mostanában központi téma a frissen indult pedelec vásárlási támogatás, melynek segítségével akár 90-150 ezer forinttal is olcsóbban juthatunk elektromos rásegítésű kerékpárokhoz. Viszont ezek a bringák jóval nagyobb értéket képviselnek, mint a klasszikus munkába járós kerékpárok, ezért egy esetleges lopást vagy sérülést jobban megérez a pénztárcánk is. Erre az esetre nyújtanak megoldást a hello Bringás biztosításai, amit már pedelec-re is megköthetünk.

November 23-án indult az elektromos rásegítéses kerékpárok vásárlását támogató pályázat, ahol pedál szenzoros pedelec vásárlás esetén maximum 90 ezer forint, nyomaték szenzoros esetén pedig akár 150 ezer forint támogatást is kaphatunk. A pályázat első köre már lezárult, több mint ezren igényelték a támogatást, aminek köszönhetően várhatóan sokan fognak ezután pedelec-kel munkába járni vagy közlekedni. Ennek kapcsán felmerül egy érdekes kérdés. Az elektromos rásegítéses kerékpárok teljesen más árkategóriát képviselnek, mint egy normál városi bringa, így egy lopás sokkal kellemetlenebb élmény lehet.
Mit tegyünk, hogy megóvjuk értékes bringánkat? A megoldás a hello Bringás biztosítás, ami a hazai biztosítási piacon egyedülállóan fedezetet nyújt a kültéren hagyott, ám megfelelően lezárt pedelec lopása esetén is. Úgy azért mindenki szívesebben hagyja épületen kívül a drága bringáját (becipelni egy pedelecet a súlya miatt nem is lenne olyan egyszerű…), ha tudja, hogy lopás esetén a biztosító megtéríti az árát. Ráadásul a pályázat keretén belül vásárolt pedelec-et kötelező a BikeSafe adatbázisban regisztrálni (ezt egyebként vásárláskor a kereskedő indítja el, majd a vevő fejezi be), így a rendőrség rendszerén belül is regisztrálva lesz a kerékpárunk, ami segít a lopott tárgy visszajuttatásában, ha esetleg erre kerül a sor.

A hello.hu oldalon vagy a Bringás app-ban többféle biztosítás közül választhatunk, melyek közül a vagyonbiztosítás az, ami a fenti problémára megoldást jelent. Itt maximum 1 millió forint értékig biztosíthatjuk bringánkat, ami a pályázat keretén belül vásárolt kerékpárnál tökéletes, hisz ott 900 ezer forint a felső határ. A vagyonbiztosítás esetén három, egyre bővülő csomag közül választhatunk, és a lopáson felül akár rongáláskárra vagy önhibás törésekre is tudunk biztosítást kötni.
Alaphelyzetben lopás esetén 50 %-os önrészt kell fizetnünk, ami azonban 15 %-ra csökkenthető, ha a hello Bringás app Bringafotó funkciójával a megfelelően lezárt kerékpárunkról fényképet készítünk, amikor leparkoltunk. Ez az alkalmazás egyébként nem csak erre jó, hanem például segít megtalálni a bringát, ha elfelejtettük, hova zártuk le, ezenfelül partneri kedvezményekért is lehet tekerni, sőt, műszaki probléma esetén segít megkeresni a legközelebbi szervizt.

A vagyonbiztosítás mellett köthető évi pár ezer forintért felelősségbiztosítás is, ami kifejezetten akkor jön jól akkor ha te okozol kárt másnak, például beleszáguldasz egy autóba a bringáddal, ilyenkor ugyanis a biztosító megtéríti a balesetben vétlen résztvevő kárát. Ezeken felül köthetsz még balesetbiztosítást is, ami csonttörés, baleseti halál és 100 százalékos baleseti rokkantság esetén térít.

Bővebb információért a hello Bringás biztosításokról kattints ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások