fbpx

Ausztrál világcsúcs a pálya VB második napján, Lovassy Krisztián scratchben 22.

A pályakerékpáros világbajnokság második napja egyértelműen az ausztráloké volt, mindkét nem 4000 méteres csapatüldözéses számában aranyat szereztek és a férfi csapat tagja scratchben is a legjobbnak bizonyult.

Az ausztrál nők a britekkel kerültek össze a 4000 méteres csapatüldözéses verseny döntőjében, az Annette Edmondson, Ashlee Ankudinoff, Georgia Baker, Amy Cure kvartett kiélezett küzdelmet folytatott a britek Laura Kenny, Katie Archibald, Elinor Barker, Eleanor Dickinson alkotta négyesével, de végül a futam elején kiépített előnyükből 2 tized másodpercet meg tudtak tartani a célig, ezzel világbajnoki aranyat szerezve. A dobogó harmadik fokára a Kanadát legyőző új-zélandiak állhattak fel.

A férfiak 4000 méteres csapatüldözéses döntőjében szintén Ausztrália került össze Nagy-Britániával, itt viszont a Samuel Welsford, Kelland O’Brien, Leigh Howard, Alexander Porter alkotta négyes minden kétséget kizáróan új világcsúccsal nyerte a számot. Az új világcsúcs 4000 méteren 03:48.012! A harmadik helyért pedig a dánok verték meg kanadát.

A scratch döntő nem sokkal a csapatüldözéses verseny után kezdődött, ahol Lovassy Krisztián révén hazánk is érdekelt volt. A 60 körös verseny nagy részében túl sok említésre méltó dolog nem történt, többen próbálkoztak elszökni, de a mezőny végül végig kontroll alatta a szökéseket. Viszont amikor már csak 16 kör volt hátra Lovassy Krisztián próbálkozott, ketten tudtak ellépni a bolytól és közben még ketten csatlakoztak hozzájuk. Amikor közel fél kör előnyük volt már-már hihettünk abban, hogy végül jó lesz ez a szökés, de sajnos a mezőny végül befogta a 8 körön keresztül szökésben lévő Lovassyt. A bajnoki címről végül sprint döntött, amit Samuel Welsford nyert, aki nem mellesleg kb fél órával a scratch előtt már nyert egy világbajnoki aranyat a csapatüldözéses versenyben. A második helyen Roy Eefting (Hollandia), harmadikként Thomas Sexton (Új-Zéland) ért célba, Lovassy Krisztián végül a 22. helyet szerezte meg.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo