fbpx

Mit kell tudnunk a balatoni fejlesztési programról? – interjú Princzinger Péterrel, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökével.

A balatoni kerékpáros turisztikai szolgáltatások fejlesztését célzó GINOP projekthez kapcsolódó együttműködési megállapodás február 22-én megtörtént aláírását követően Princzinger Pétert, a konzorciumot vezető Magyar Kerékpáros Szövetség elnökét kérdeztük a soha nem látott összefogásban megvalósuló program célkitűzéseiről.

Princzinger Péter

Bikemag: Hogyan foglalná össze röviden az összefogás és a program célját?

Princzinger Péter: A balatoni turisztikai szolgáltatások fejlesztésében érdekelt tizenhárom meghatározó szervezet vezetői írtak alá ma megállapodást, annak érdekében, hogy a következő mintegy két évben szorosra fűzzék egymással együttműködésüket a balatoni elő és utószezonra, illetve a part menti településektől távolabb eső településekre és attrakciókra fókuszáló projektben.

Bikemag: Soha nem látott összefogásról beszélnek, miben más ez, mint korábbi hasonló, kerékpározással kapcsolatos programok?

Princzinger Péter: Sokan, sokféleképpen próbáltak már tenni és együttműködni a balatoni kerékpáros turizmus fejlesztéséért, ilyen széleskörű összefogás tudomásom szerint még nem jött létre. Ami ennek a projektnek különleges értéke, hogy itt kifejezetten a szolgáltatás-fejlesztés kerül a fókuszba. Tehát most nem útépítésről beszélünk, hanem a kerékpárosok biztonságérzetét, komfortját biztosító fejlesztésekről.

Bikemag: A „kerékpáros” tág gyűjtőnév, kik találhatják majd meg elsősorban számításaikat a tervezett fejlesztések nyomán?

Princzinger Péter: Úgy gondoljuk, hogy a Balaton körül, illetve a Balaton környezetében részben már most is megvannak, részben pedig kialakíthatóak azok a feltételek, amelyekkel gyakorlatilag a 3 éves gyerektől a 93 éves aggastyánig mindenki ide csábítható. Vagyis megtalálja a neki megfelelő kerékpározási formát és eseményt az is, aki kihívást keres, az is, aki versenyezni szeretne, az is, aki egy teljesítménytúrán szeretne részt venni, és az is, aki egyszerűen csak szeretne egy fél napot kerékpározni. Illetve, megtalálja majd magának a megfelelő kerékpáros programot az is, aki kifejezetten azt igényli, hogy valaki egy komplett csomagot kínáljon számára, és egy túravezető mutassa meg neki az adott balatoni kistérséget.

Bikemag: A külföldiek szempontjából sokszor felmerül, hogy hiányzik az információ. A sajtótájékoztatón szó esett új weboldalról és applikációról is. Mondana erről is pár szót?

Princzinger Péter: Ha lehet ilyet mondani, talán még az infrastruktúra fejlesztéseknél is fontosabb az a fejlesztési elem, amelynek a lényege egy weboldal és egy navigációs applikáció. Hogy mennyire igyekszünk a külföldieket is megszólítani, azt jól mutatja, hogy ez a weblap és applikáció hat idegen nyelven fog elkészülni.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo