fbpx

Armstrong szimpla baromságnak nevezte Boogerd eltiltását

Lance Armstrong a twitteren mondhatjuk kendőzetlenül nyilvánult meg egykori ellenfele, a holland Michael Boogerd utólagos, doppingvétség miatt kiszabott eltiltása kapcsán.

Boogerd az utolsó Tour de France-on (2007) az azóta szintén eltiltott fiatalabb csapattársával, Thomas Dekkerrel (Fotó: Takács Tamás)

Boogerd az utolsó Tour de France-on (2007) az azóta szintén eltiltott fiatalabb csapattársával, Thomas Dekkerrel (Fotó: Takács Tamás)

armstrong“Pure. Bullshit.” – azaz egyértelmű: baromság – a legfinomabb fordításban is így hangzik Lance Armstrong kommentje.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) még szerdán jelentette be, hogy az EPO-korszak egyik legnépszerűbb és legsikeresebb holland kerékpárosa, Michael Boogerd utólag kapott kétéves eltiltást a kerékpáros karrierje során elkövetett doppingvétségekért. A 2017. december 21-éig tartó szankciót a nemzetközi antidopping szabálykönyvek alapján szabták ki.

A többek között Tour de France szakaszsikerekkel, Amstel Gold Race-győzelemmel és holland bajnoki címekkel büszkélkedő, jelenleg 43 éves holland sztárkerékpáros 2007-ben fejezte be profi pályafutását, azóta televíziós szakkommentátorként is dolgozik és holland kontinentális csapat menedzselésében is segédkezik.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások