fbpx

CUBE RFR Multi Tool 19 szerszám teszt: James Bond-nak is kötelező!

Azt hiszem láttam az összes James Bond filmet, de nem emlékszem rá, hogy az Aston Martin-okon és csúcs motorokon kívül tekert volna bringát. Ha mégis erre vetemedne őfelsége titkosügynöke, akkor a CUBE RFR Multi Toolt tuti odaadják neki.

Az én kapcsolatom messzire nyúlik ezzel a szerszámmal, mivel évekig használtam az elődjét PRO márkanéven. Nem kell meglepődni, gondolom senki sem hisz abban, hogy a CUBE főhadiszállásán Waldershofban mérnökök izzadnak azon, hogy CUBE multiszerszámok készüljenek? Van nekik elég dolguk a kerékpárokkal. Egy szerszám esetében kiválasztanak egy megbízható gyártót, aki jelen esetben ugyanaz a cég, aki a Shimano égisze alá tartozó PRO-nak is beszállítja ezt és náluk készíttetik el a saját ízlésüknek megfelelően a cuccot. Így került bele az RFR logó és a bordó eloxálás is.

cube_rfr_19_multiszerszam 1

Szóval az elődjét is imádtam, csak sajnos valahol ott lehet, ahol két pár patent pedálom, néhány bringásmezem, egy sisakom, egy napszemüvegem, és még ki tudja mi… elhagytam… mint sok minden mást az utóbbi 23 évben 🙂 Így amikor meg volt a lehetőség rá, le is csaptam a tesztcuccra.

Nagyon sok mindent tud, bár van benne néhány mára talán feleslegessé vált rész is. Szóval nézzük sorban! 2-es és 2.5-ös imbusz ami legtöbbször a hidraulikus tárcsafék karrok nyomáspontjának állításához nélkülözhetetlen, és sajnos sok készletből hiányzik. A 3-4-5-6-os imbuszkulcsok sztenderd részei a multiszerszámoknak, de 8-ast már ritkábban adnak hozzá. Itt egy külön kis rátét segítségével tudod leszedni mondjuk a pedálodat. Okosság az is, hogy ez a 8-as fej egy külön kis mágneses konzolon ül a kulcson belül. Az elődjénél a 6-os imbusz tetejére volt ráhúzva, így vigyázni kellett, hogy ne hagyd el. Itt ez a veszély nem áll fenn.

cube_rfr_19_multiszerszam 2

Szintén nem gyakori a kétféle méretű (PH1+PH2) Phillips csavarhúzó sem. Emellett még egy sima lapos csavarhúzó és egy T25-ös torx kulcs is helyet kapott, melyet egyre több helyen használhatsz a modern bringákon. A szerszám oldalán egy skála is található cm-ben, ezt majd megírjátok mire lehet jó menet közben.

cube_rfr_19_multiszerszam 4

Erről az alsó részről lehet leszedni a fekete műanyag alapú felső részt, ami egyben külső leszedő, és láncbontó is. Ami a durva hogy nagyjából 20 láncbontáson túl vagyok és még mindig tökéletes állapotú, pedig ezeket a mini eszközöket nem erre tervezik!

cube_rfr_19_multiszerszam 3

Na ki tudja megmondani mi ez a kis horog? Bizony, amikor elszakad a láncod, ezzel összeakasztod, és közben nyugodtan össze tudod nyomi a hibás szemet, nem kell még azt is fognod kézzel. A láncbontóban találunk még egy fém lapot is, amiből 8/9/10-es „villáskulcsot” martak ki, és 3.2/3.3/3.5-ös küllőkulcsot is kialakítottak belőle.

cube_rfr_19_multiszerszam 5

A szerszám ára 7.990 Ft, ami igencsak kedvezőnek mondható ha a tudását nézzük, és bizony a tartóssága is rendben van. Elég sokat használom a tesztbringák miatt és nem nyalódtak el a kulcsok, sőt kopás sem látszik rajtuk. Egyedül a szerszám két oldalsó lapját összekötő távtartó hajlott meg kicsit, de azon meg nem csodálkozom, mivel egy durván meghúzott pedált lazítottunk ki vele úgy hogy ráálltunk a szerszámra. Ez nem igazán a rendeltetés szerű használata…

A CUBE RFR 19 multiszerszámot a forgalmazó partnerboltjaiban keresd!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo