fbpx

Alberto Contador már több mint az út felét letekerte Madrid és Milánó között 

Fotó: Aurum

Alberto Contador csapata, az EOLO-Kometa Cycling Team idén lépett pro team szintre, és rögtön szabadkártyát kaptak a Giro d’Italiára. Contador még a nagy viadal előtt ígéretet tett arra, hogyha csapata szakaszt nyer, akkor letekeri a Madrid-Milánó távolságot. Az EOLO-Kometa pedig szakaszt nyert, méghozzá nem is akármelyiket! A 14. etapon diadalmaskodtak, azon, ahol a durván meredek szerpentinek tetején található Zoncolan hegyet kellett meghódítaniuk. Lorenzo Fortunato, a 25 éves olasz kerékpáros mászta meg leggyorsabban ezt a kihívásokkal teli hegyet, és ezzel óriási eufóriát okozott csapatának. Contador őrjöngését élő bejelentkezéssel fejelte meg, videója az egész világot bejárta, biztosan nem felejtjük el egyhamar.

Fotó: Gomezsport

 

És a győzelem után közel négy hónappal a hétszeres Grand Tour-győztes beváltotta ígéretét: elindult a közel 1600 km-es, összesen mintegy 5000 méteres szintkülönbséget tartalmazó távon super grupettának nevezett csapatával Aurum kerékpárokkal és felszerelésekkel. Ez az a márka, amit egykori profi kerékpáros társával, az EOLO-Kometa Cycling Team sport igazgatójával, Ivan Bassóval álmodtak meg.

Fotó: Aurum

Hétfőn a Madridtól délre fekvő Pintóból indultak el Milánó felé, az első napon 368 kilométert tettek meg az északkelet-spanyolországi Zaragoza külvárosáig, összesen 11 órát töltöttek nyeregben, 35 km/h átlagsebességgel. Kedden újabb 276 kilométert teljesítettek 8,5 óra alatt, ezzel bejutottak a Pireneusokba, az andorrai határ közelébe. Szerdán kicsivel több mint 10 óra, 315 kilométer megtétele után érkezett a 9 fős baráti társaság a Languedoc dombvidékre épült nagyvárosba, Montpellier-be.

Fotó: Aurum

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo