fbpx

Megszűnik a Balaton MTB Maraton

A Balaton Mountainbike Maraton facebook oldalán jelentették be az esemény szervezői, hogy a jövőben nem rendezik meg a versenyt, hanem túraként folytatja életét a népszerű mtb maraton.

Szomorú hírről kell beszámolnunk, ma reggel jelent meg egy nyilatkozat a Balaton Mountainbike Maraton facebook oldalán, amiben a verseny szervezői, Harangvölgyi András és Havasi Tímea bejelentették, hogy 6 év után jövőre már nem fogják megrendezni a mtb versenyt, hanem a Négy Évszak Bringa Túra Sorozat részeként túraként fog továbbélni. A döntés oka, hogy a Balaton-felvidék egyre nagyobb része került magánkézbe, ami nagyban megnehezíti a megfelelő pálya kialakítását és biztosítását, gyakorlatilag a színvonalas verseny megrendezését.

Idén ez már a második bejelentés, ahol egy versenyszervező arról nyilatkozik, hogy a következő évben nem fogja megrendezni a népszerű mtb maraton versenyét, pár héttel ezelőtt a Mátra Maraton szervezője jelentette be, hogy az idei lesz az utolsó verseny számukra.

A Balaton Mountainbike Maraton szervezőinek nyilatkozatát alább olvashatjátok:

“Hat év után nehéz döntési helyzetbe kerültünk. Minden reális tényt értékelve úgy határoztunk, hogy a Balaton MTB Maraton túraként fog tovább élni, mint a Négy Évszak Bringa Túra Sorozat tavaszi állomása. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Balaton MTB Maraton nem lesz a Top Maraton Sorozat része.

Az elmúlt hat évben rendkívül nagy változáson ment át a Balaton-felvidék erdeinek tulajdonviszonyai. Nagyon beszűkült az az erdei terület, amely alkalmas megfelelő színvonalú mountainbike versenypálya kialakítására. Olyan magán erdők, magán területek alakultak ki, melyek szakmailag ellehetetlenítették a versenyzők által jogosan elvárt pálya nyomvonal kialakítást és a pálya biztosítást.
Az utóbbi két évben a pandémia miatt kialakult rendkívüli helyzetben is megrendeztük a versenyt, színvonalas versenyközponttal és kulturált szolgáltatásokkal. De a versenypálya kérdést rajtunk kívül álló okok miatt már nem tudjuk megoldani és azon a színvonalon garantálni, mint ahogy mi szervezők és a versenyzők is jogosan elvárják.
Őszintén reméljük, hogy a korábban általunk létrehívott Top Maraton Sorozat tovább működik, szolgálva ezzel a hazai mountainbike sport érdekeit.
2022-ben a Balaton Mountainbike Túrával folytatjuk a hat éve megkezdett utat! Új és izgalmas rendezési koncepcióval.
Sok sikert kívánunk a Top Maraton Sorozat folytatásához kiváló Kollégáinknak, Barátainknak az egész mountainbike sport érdekében.
Sporttársi üdvözlettel:
Harangvölgyi András és Havasi Tímea
Szervezők”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo