fbpx

Aki először nyert profi cyclocross versenyt tárcsafékkel

A Cannondale amerikai versenyzője, Tim Johnson történelmi tettet hajtott végre, ő volt az első, aki tárcsafékes krosszbringával nyert magasan jegyzett (UCI C1) cyclocross versenyt, a Jingle Cross-t Iowa City-ben.

A sikert egy Cannondale Super X Disc Prototype nyergében érte el, Avid mechanikus tárcsafékkel, amilyennel nálunk Buruczki Szilárd is versenyez. Azóta Tim újabb futamon győzött Los Angelesben s lelkesen nyilatkozott a Bikeradar.com portálnak.

A Cannondale Super X Disc

„Minden teljesített körrel vagy versennyel, amit ezzel a technikával teljesítek, egyre többet tanulok, hogyan is működik, hogyan lehet kihasználni, hihetetlen jó.” – mondta Tim az első megnyert verseny után, amit saras körülmények között, veszélyes lejtővel tűzdelt pályán kellett teljesíteni, ahol kijött egy jó fék előnye, a nagyobb fékerő és a jobb sártűrés.

Mikulás előtti hétvégén Tim Los Angelesben ismételt – azon a versenyen, ahol Benkó Barbara is nyerte az U23 kategóriát – ami azért érdekesebb, mert látszólag nem kedvezett különösebben a pálya a tárcsaféknek, sík, száraz, gyors nyomvonal, lazább kanyarok, voltak akik 30 km/h fölötti átlagot értek el. „Nem tudok többet mondani annál önöknek, minthogy a tárcsafékek nem csak saras, dombos pályákra valók, továbbra is tesztelni fogom őket.” – értékelt Tim a verseny után, túl sok érdekes részletbe azonban nem avatta be az újságírókat.

Forrás: Bikeradar.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo