fbpx

ABUS NutFix biztonsági rendszer

A kerékpárok és kerékpárosok biztonságának immár egy évszázada szívén viselő, német székhelyű ABUS évről évre jelentkezik a kerékpárosok életét megkönnyítő innovatív újdonsággal. Legyen szó kerékpárzárról, bukósisakról, a német fejlesztők megközelítése újszerű, hiánypótló, rendszerint hatást gyakorolva a kerékpárpiac fejlődésére. 2017-ben a fő ABUS-szenzáció a NutFix biztonsági rendszer, amely egyszerre stílusos dísze a kerékpárnak, illetve védi annak értékes alkatrészeit az eltulajdonítástól.

A NutFix a mindennapos kerékpáros közlekedés igényeit szolgáló, méretében aprócska, de funkcionalitásában óriási találmány. Mire jók ezek a színes gombok? – kérdezheti az olvasó. Manapság a technológia fejlődésével a kerékpáralkatrészek ára nem lebecsülendő. Az ABUS vezető biztonságtechnikai márkához hűen a bombabiztos kerékpárzárak széles palettáját kínálja, amivel a kerékpárváz többé-kevésbé eltulajdoníthatatlanná válik. Ebben az esetben a tolvajok rendszerint a mozdítható alkatrészeket célozzák meg. Olyan tartozékok jöhetnek számításban, amelyek a használt alkatrészek piacán könnyen értékesíthetők, így például a kerekek vagy a nyereg. Ezek sajnos a legtöbb kerékpárzár esetében gyakorlatilag védtelenek. A német biztonság-specialista ezen kíván változtatni a NutFix termékcsalád különböző stílusos megjelenésű eszközeivel!

A NutFix egyik eleme a rozsdamentes csavaranya, amit egy különleges automata zárrendszerrel ellátott alumínium kupak véd az illetéktelen kezektől. Egy további “csavar” a koncepcióban, hogy a kerékpár lelakatolt állapotában a talajra merőleges, tehát a keréktengelyeket és a nyeregcső-bilincset rögzítő szár vízszintesen helyezkedik el. Függőleges állásban pedig a NutFix alumínium kupakja zár, így lehetetlen a keréktengelyt oldó anyacsavarhoz hozzáférni. Ahhoz, hogy a kupak nyitott állásba kerüljön, a bringát el kell fektetni, ami ez szinte lehetetlen, ha a kerékpárt megfelelően zárjuk le!

A NutFix-ről az ABUS videóismertetőt is készített, ezen keresztül talán könnyebben megérti az olvasó a rendszer lényegét.

Zseniális, egyszerű, bombabiztos! Mindössze annyi változik, hogy a NutFix-szel ellátott bringát a defektszereléshez elfektetett állapotba kell hozni. Ez tényleg nem tűnik túl nagy akadálynak! A NutFix rendszer moduláris, a kerék esetében gyakorlatilag minden tengelytípusra kínál megoldást, a nyeregcső-bilincs tekintetében ugyancsak széles a méretválaszték. Az anodizált kupak pedig megannyi színben kapható, így egyedivé tehető a kerékpár megjelenése, esetleg a NutFix annak színharmoniájába illeszthető.

Nézzük akkor a rendelkezésre álló NutFix komponenseket!

NutFix tengelybiztosító
lopásgátló szett gyorszáras és átütő-tengelyekhez
biztonságos védelem
innovatív, szabadalmaztatott gravitációs technológia
villáskulccsal szerelhető
a legtöbb tengelytípushoz
anodizált alumíniumkupak
többféle színben (ezüst, fekete, kék, lila, narancs, piros)
Ajánlott fogyasztói ár: 15990 Ft.

Nutfix biztonsági nyeregcsőbilincs
lopásgátló nyereghez
biztonságos védelem
innovatív, szabadalmaztatott gravitációs technológia
8-as villáskulccsal szerelhető
28.6, 30.0, 31.8 és 34.9 mm bilincsátmérő
anodizált alumíniumkupak
többféle színben (ezüst, fekete, kék, lila, narancs, piros)
Ajánlott fogyasztói ár: 11990 Ft.

További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo