fbpx

A “Szemét hercege” nyitotta a régió cross country versenyeit

Március 17-18-án ismét a bringások vehették birtokukba az ausztriai gerasdorfi szeméttelep rekultivációs területét egy remek versenyre. A 2RadChaoten csapata évről-évre rutinosan szervezi meg a “Szemét Hercege” mountain bike XCO-futamot.

Ragyogó napsütéses márciusi hétvége várta a résztvevőket egy igazi mountain bike pályán, ahol az egykori szeméttelepnek mára nyoma sincs. A résztvevők száma idén rekordott döntött: mintegy 324 induló volt 4 és 62 éves kor között.

A verseny főtámogatója az MA48, ami Bécs hulladékgazdálkodásáért és köztisztaságáért felelős szervezet. A versenyen ez látszott is, több narancssárga teherautó látta el feladatát a pálya körül: locsolókocsi portalanította a parkolót, lajtkocsi hozta a vizet és egy kultúrált mobil WC-t is biztosítottak.

A kétnapos rendezvény első napján a gyerekek kapták a fő szerepet, az U5-ös korosztálytól az U17-esig bezárólag. A gyerekeknek a koruknak megfelelő nehézségű pálya került kialakításra. A legkisebbeknél ennek fontos szerepe van, hogy ne vegyék el a kedvüket a versenytől, hanem játékos formában szerettessék meg velük a kerékpársportot.

A második napon az idősebb korosztály kapta a fő szerepet: az U19-es korosztálytól a Master 2-esekig bezárólag rendezték a futamokat. Magyarországról összesen három résztvevője – és több mint kétszer ennyi szurkolója – volt a vasárnapi versenynek. A második napon már minden kategória ugyanazon a pályán mérkőzött egymással.

A 2,3 kilométer hosszú pálya szinte végig földes/murvás úton haladt, a technikás részeket csak a meredek és kanyargós lefelék adták. A pálya első kétharmadán helyezték el a 6 különböző meredekségű és hosszúságú emelkedőt és ugyannyi lejtőt is, ami körönként 50 méter szintemelkedést jelentett. A cél előtti utolsó harmad pedig cyclocross pálya szerű kanyargós sík részen követhettük figyelemmel az éppen érkező versenyzőket.

Eredmények:

Elit férfi/U23:
1. Roman Rametsteiner – Team Nakita-Energie AG/OÖ
2. Manfred Zöger – MTB Team Bucklige Welt
3. Simon Seehofer

10. Temesi Viktor – Alpinbike Team Giant
11. Tóth András – VKE-Nelson

Elit Master 1+2
1. Andreas Karner – WSA Viperbike Kärnten
2. Gerald Hauer – Sportunion MTB Team
3. Thomas Wildham – NYX 2RadChaoten.com

7. Cser Gábor – Alpinbike Team Giant

Részletes redménylista:

U5-U17    U19-Elit-Master

Videó a hobbi futamról:

fotók: nyx.at/bikeboard

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo