fbpx

Megtört Ivan Basso felkészülése a Giro d’Italia-ra

A kétszeres Giro-győztes Ivan Basso számára több szempontból is balszerencsét hozott a Katalán Körverseny őrült szakasza, ami után nem csak a héten zajló WorldTour viadalt kellett feladnia…

Az olasz bringás sztár idén hazája körversenyét jelölte meg elsődleges céljaként, s a felkészülés nagyon fontos részét képezte (volna) az egyhetes WorldTour viadal. A Liquigas versenyzője azonban komoly bukásba keveredett a 3. szakaszon, és ami ennél is fontosabb, sérülései miatt fel kellett adnia a Katalán Körversenyt.

Ivan Basso

Basso ugyanabba a bukásba keveredett bele, amikor az új-zélandi Julian Dean az eső áztatta csúszós úton eltrafált egy parkoló autót, s kettős combcsonttörést szenvedett. Sajnos nem csatolt ki a pedál, így az esés során térde ottmaradt a váz és az aszfalt között.

Basso szerencsétlenségére a jobb térdére sérült, ugyanúgy, ahogy az már a Párizs-Nizzán is megtörtént. Bár tegnap a Liquigas orvosa, Dr. Roberto Corsetti kijelentette, a kórházi vizsgálatok során kiderült, hogy sem a csontok, sem a szalagok vagy az ínak nem sérültek, jobbnak látták, ha pihentetik versenyzőjüket.

A bukás a Katalán Körversenyen

Ez azonban azt jelenti, hogy Basso sem a Párizs-Nizza, sem a Katalán Kör emelkedőit nem tudta versenytempóban abszolválni, és az ilyen körülmények között letekert kilométerek nagyon fognak hiányozni májusban, ha a rózsaszínű trikó megszerzése a cél A programban most egy Liquigas-edzőtábor következik a Kanári Szigeteken, a Giro d’Italia rajtja azonban közeleg…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo