fbpx

Katalán Körverseny: óriási üldözés, Albasini visszaért, Uran nyert – videó

Izgalmas üldözés jellemezte a Katalán Körverseny 4. szakaszát, mely során az utolsó nagyobb emelkedőn a mezőny legerősebbjei közül álltak össze hatan, s próbálták időelőnyt kiharcolva csökkenteni hátrányukat a svájci Michael Albasinivel szemben.

A Tremp és Asco közötti 199 kilométeres táv utolsó harmadában kétszer is meg kellett mászni egy nem túl meredek, de sunyi, oldalszeles emelkedőt, ami remek lehetőséget szolgáltatott támadásra. A későbbi győztes, Rigoberto Uran többször is próbálkozott, végül a lengyel Sylvester Szmyd akciójához sikerült neki is felzárkózni az emelkedő második mászásának vége felé.

Albasini megszenvedett a felzárkózás során

Szmyddel tartott még Levi Leipheimer, a tegnap sok sebet összeszedő Samuel Sanchez, valamint Gyenyisz Mencsov és David Moncoutie is. Az oldalszeles tetőn hamar kiharcoltak 15-20 másodperces előnyt, amit egy ideig sikerült tartani a lejtőn is, azonban a lejtmenet lankásabb, kevésbé kanyargós részén az üldöző mezőny a minden erejét mozgósító Albasinivel már jobban haladt.

A cél előtt, Asco városában még emelkedett kicsit az út, az utolsó kilométeren másodpercről másodpercre csalták a távolságot hátulról, és az utolsó 300 méterre össze is zárt a sor. A mezőnyből azonban arra már senkinek nem volt ereje, hogy lehajrázza a jobb pozícióban érkező szökevényeket, akik közül Rigoberto Uran egyértelműen gyorsabb volt a többieknél. Lévén a Katalán Körversenyen nincs időjóváírás a helyezésekért, Albasini másfél perces előnye ma sem csökkent.

A 4. szakasz eredménye:

1. Rigoberto Uran (Col) Sky Procycling     5:13:12
2. Denis Menchov (Rus) Katusha Team
3. Sylvester Szmyd (Pol) Liquigas-Cannondale
4. David Moncoutie (Fra) Cofidis, Le Credit en Ligne
5. Jurgen Van Den Broeck (Bel) Lotto Belisol Team
6. Samuel Sanchez (Spa) Euskaltel-Euskadi
7. Matteo Carrara (Ita) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team
8. Dario Cataldo (Ita) Omega Pharma – QuickStep
9. Julien Simon (Fra) Saur – Sojasun
10. Robert Kiserlovski (Cro) Pro Team Astana

A 3. szakasz összefoglalója

Összefoglaló az első két szakaszról IDE KATTINTVA

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo