fbpx

A sár elmaradt, cserébe rengeteget másztunk a Cyclo-cross Challenge törökbálinti futamán

Október utolsó hétvégéjén Törökbálintra látogatott a Cyclo-cross Challenge, ahol kellemes, nyárias idő várt a bringásokra. Bár az időjárás és a pálya állaga “megkegyelmezett” a bringásoknak, de a szervezők nem, egy nehéz, sok szintet tartalmazó, igazi erőpályát jelöltek ki, ami feladta mindenkinek a leckét.

Fotó: Farkas Milán – milanphoto.hu

A Cylo-cross Challenge két év kihagyás után idén ismét visszatért a törökbálinti Fortuna Beach-re, ahol a sorozat második futamát rendezték meg. Ezen a helyszínen volt már Gála, Challenge futam, a hazai cyclo-cross közösség jól ismeri a kemping mögötti sok szintet tartalmazó rétet, amin mindig fizikálisan nehéz pályát jelölnek ki. Ez idén sem volt másképp, a Superior csapata élükön Búr Zsolttal egy rendkívül szintes pályát álmodott meg a domboldalban. Ehhez még hét közben jelentős mennyiségű eső érkezett, így azzal lehetett számolni, hogy sokat fognak a sárban csúszkálni a versenyzők és a futásé lehet a főszerep. Ehhez képest a verseny reggelén meglepődve tapasztalhattuk, hogy csak kellemesen nedves a pálya és abszolút nincs szükség sárgumira, sőt száraz pályára való gumival érdemes indulni és gumicsizmára sincs szükség a szurkoláshoz 🙂 .

Fotó: Bak Ferenc

Elsőként a hobbi futam részvevői versenyeztek, majd következtek az utánpótlás futamok. Ezúttal is voltak versenyzőim a gyerekek között, így a depóból szurkoltam végig a versenyt, ahonnan bőven lehetett látni fáradt arcokat, a sok emelkedő nagyon szívta az erőt, fontos volt a megfelelő erőbeosztás. Az utóbbi a többi futamban is kiemelten fontos volt, mert a pályában két darab 1 percnél hosszabb emelkedő is volt, amit már nem lehet megoldani gyorsaságból és technikából, hanem szükség van állóképességre is.

Fotó: Farkas Milán – milanphoto.hu

Ezúttal is az u19/elit/master1 futamban voltam érdekelt, ahol a pálya élvezése és a kellemes elfáradás volt a célom. Végül mindkettő megvalósult, a kövér testem ellenére szeretem a szintes pályákat (bár nem haladok rajtuk 🙂 ) és az sem zavar ha kevésbé technikás a vonalvezetés és tudok lefelé pihenni, így ez a pálya nekem tetszett, az elfáradással pedig végképp nem volt gond a sok mászásnak (és a hét közbeni BB365-ös gravel túrának) köszönhetően. Lehet nem mindenkinek volt annyira megterhelő, mert amikor az abszolútot nyerő (első éves U19-es!) Filepkó Márton lekörözött, rajta nem látszott túl sok fáradtság. Utólag kicsit megmosolyogtató, hogy egész héten egy nagyon sáros pályára készültem és végül még a bringamosóra sem volt feltétlenül szükségem.

Fotó: Bak Ferenc

Eredmények: https://fairtiming.hu/php/results.php?vrs=fortunacx23

Fotók

Bak Ferenc:

Kaiser Erika:

Schöff Gergely:
https://gregschoff.com/cx-challenge-torokbalint-23

Farkas Milán:
https://www.milanphoto.hu/2023/10/30/ubm-cyclo-cross-challenge-2-futam-torokbalint-2023/

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo