fbpx

A magyar Mr. Wheel nemzetközi országúti sikere

Kevés nemzetközi sikerről számolhatunk be mostanában az országúti kerékpársportban, tulajdonképpen az idei szezonban egy „tech-hír” viszi eddig a pálmát: a Mr. Wheel kerekek megállták a helyüket a szigorú UCI-teszten, ahol versenyzésre alkalmasnak és biztonságosnak találták őket.

IMG_0787

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) május 6-án felvette listájára a Magyarországon, Tatán gyártott Mr. Wheel kerekek közül a T500 típusjelzésű országúti karbon kerékszettet, amely 45 mm-es karbonfelnivel rendelkezik, 20 küllős kivitelben. (UCI közlemény: Non-standardwheelsinconformitywithArticle1.3.018_English (1))

UCI-értékelés

UCI-értékelés

Az UCI tesztre 2015 áprilisában került sor és a T500 megfelelt a legszigorúbb nemzetközi minősítésnek. Az UCI által végzett legmagasabb szintű teszten versenyzésre alkalmasnak és biztonságosnak bizonyult. A tesztről tudni kell, hogy itt több lépcsőben, laborban és menet közben is durva töréspróbáknak és egyéb igénybevételeknek teszik ki a kerekeket. Nem csak azt nézik, hogy mit bír, de például azt is, hogyan roncsolódik, szem előtt tartva a versenyzők biztonságát szakasz közben.

Lovassy Krisztián csapata is MR Wheel keréken gurul

Lovassy Krisztián csapata is Mr. Wheel keréken gurul

A Mr. Wheel T500 kerékszettek egyébként Lovassy Krisztián és luxemburgi kontinentális csapata versenyzői alatt rangos Europe-Tour eseményen, a Luxemburgi Körversenyen is bizonyítottak a közelmúltban, a csapatot a tatai manufaktúra támogatja.

profi mezőnyben

profi mezőnyben

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo