fbpx

4 kilós súlyrekorder bringa a handmade bike show-ról

A North American Handmade Bicycle Show (kézi gyártású kerékpár show) egyik sztárja Nick Crumpton 4 kilogrammos országúti kerékpárja volt, amit nemes egyszerűséggel Road SL-nek nevezett el.

A tavasz beköszöntével nem csak nálunk került sor kerékpáros kiállításra, az USA-ban a North American Handmade Bicycle Show tartotta lázban a kétkerekűek rajongóit, meglehetősen sok nyalánksággal, ezek közül remek példa az alábbi bringa:

Nick Crumpton súlyrekorder bringája a „szokásos” 4 kg-ot hozza, emlékezhetünk már 3-mal kezdődő súlyadattal rendelkező hasonló gépre is korábbi kiállításokról, de az ilyen gépeknél nehéz eldönteni azt is, belefér-e a „használható” kategóriába.

A Crumpton Road SL váza 666 gramm – (Setike, kezdhetsz gyűjteni egy könnyű országútira!!!) – és különleges VyaTek karbon csövekből épül fel, melyek kersztszálmerevítéssel és hihetetlenül vékony falvastagsággal rendelekeznek.

A felszerelés kicsit furán néz ki, mert a Sram Red váltóknak bőszen nekiestek a gyaluval Crumpton műhelyében, levakarva néhány grammnyi anyagot az eredeti alkatrészekből, de például ha a stucni alá pillantunk, ott simán bennmaradt „fölöslegben” pár hézagoló. Ha már súlyrekord a cél…

Az AX-Lightness hajtókar karbon tányérokkal abszolút nyerő választás grammhuszároknak, és a híres tuningcég egyéb termékei, fék, nyereg, nyeregcső, stb. is megtalálhatóak a bringán. Arról nincs információnk, mennyibe kerülhet ebben a formájában ez a „szépség”.

forrás: bikeradar.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo