fbpx

Buruczki első győzelme a SuperCross szezonban, a LOcarGO Veszprém Cross-on – videó

A Veszprémben először debütáló SuperCross futam jelentette vasárnap a sorozat harmadik erőpróbáját. A LOcarGo Veszprém Cross verseny felnőtt (elit) kategóriájában Buruczki Szilárd (Merida-Kőbánya TC) és Benkó Barbara (Focus MIG) vihették haza az aranyat.

A kamion “megmászása”

A 115 fős mezőny a város közepén lévő Barátság parkban és környékén versenyezhetett. A kutyafuttatóként is használt park, a helyenként elég rázós, több csiki-csuki kanyarkombinációt tartalmazó pálya rendesen megdolgoztatta a testet, ami nagyon kimerítő volt.

Búr is sokáig tartotta a lépést Buruczkiékkal

A viszonylag sík pálya a dupla palánkon kívül egy játszótéri homokozó akadályt és egy teherautó platóján való átkelést tartogatott, ami valószínűleg mindenki számára emlékezetes marad. Itt ugyanis raklapokból épített lépcsőn kellett felfutni és a másik oldalon egy rámpán legurulni. A verseny előtti hírverésnek hála népes közönség gyűlt össze a pálya szélén, akik forralt borral és teával melegíthették fel magukat a hidegben.

Dina Márton és Pelikán János

A juniorok között a legutóbbi SuperCross futamhoz hasonló Pelikán János-Dina Márton meccset  láthattunk, amiből előbbi, a Cube-Balaton Team versenyzője nyert a PCCC fiatalja előtt, egyértelműen jobban bírva a táv második felét. Ezzel Pelikán megnyerte a Salice napszemüveget és még egy lépéssel közelebb került az összetett győzelemért is járóhoz.

A női futamban mountain bike olimpikonunk Benkó Barbara (Focus MIG) győzte le az eddigi két futamon veretlen Dósa Esztert (Vitalitás SE-Scott-Nutrixxion). A harmadik helyre meglepetésként Orosz Anita (Trek SE) érkezett mindössze 48 másodpercnyi lemaradással.

Benkó Barbara

“Kissé féltem a futamtól, mert a lányok már hetek óta benne vannak a versenyzésben, nekem pedig még csak a második futamom volt. Örülök a győzelemnek és kellemes meglepetésként ért. A fél versenyt lecsúszott nyeregcsővel mentem, emiatt kissé fájt a derekam, de nem akartam megállni, nehogy ezzel is időt veszítsek.” – mondta el kérdésünkre Benkó Barbara (Focus MIG).

A felnőtt fériaknál mondhatni a szokásos felállás volt: a Buruczki-Fejes duót Búr követte az élen és a 12 körös futamban egészen a nyolcadig körig együtt is haladtak.

Buruczki-Fejes meccs

Az első helyre hajtók közül végül a Merida-KTC versenyzője tűnt taktikusabbnak, aki a végére tartalékolva, némi szerencsével az utolsó kör egyik akadályánál döntötte el a futam végeredményét. A pálya hátralevő részénél a gyorsabb kanyarvételekkel 2 másodperces előnnyel ért célba.

“Nagyon tetszett a pálya, a kamion akadály biztos mindenki számára emlékezetes marad. A homokozón való áthajtást is nagyon szerettem, különösen azért, mert itt dőlt el a versenyünk Fejes Gabival. Az utolsó körben hibázott, kicsúszott a kereke, ekkor el tudtam tőle lépni és a többi kanyarban is  már gyorsabb voltam. Több helyen is rázós volt a pálya, ami kissé meggyötörte bringákat, illetve több, kutyák által ásott gödör is a technikásságát növelte.” – nyilatkozta Buruczki Szilárd.

Buruczki a célban

Az férfi felnőtt és master 1 futam dobogósai “fődíjként” egy-egy MTD fűnyírót, a többi dobogós pedig Bringaréna-Síaréna jegyeket, Salice napszemüveget, a GreenZone Keszthely bringabolt ajándékait, High5 enerigaizselét és Herendi Majolika termékeket vehettek át Reisinger Győzőtől, a névadó LOcarGO Nemzetközi Szállítmányozó és Logisztikai Kft. tulajdonosától.

A sorozat rendhagyó módon már Salgótarjánban folytatódik a jövő héten, ahol a Karancs Kupára várják a rendezők a népszerű sorozat versenyzőit.

KeZso fotógalériája: KATTINS IDE!

Teljes eredménylista: veszprem_cross_eredmeny

Videó az elit futamról:

Fotók: Sikos Zoltán

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo