fbpx

Thule UpRide kerékpárszállító: megtartjuk a mammutokat is!

A Thule eddig is kiemelkedő szerepet töltött be a tetőre szerelhető kerékpárszállítók körében, hiszen a ProRide és FreeRide modelleket gyakran látni az autókon. Ahogy a trendek változnak, úgy kell a svédeknek is lépést tartani az új szelekkel. Ennek eredménye az UpRide, ami több különlegességgel is rendelkezik.

Egyelőre sajnos az első körös tapogatások alapján tudunk véleményt mondani, mert még nem érkezett meg a tesztdarab, de ahogy használni tudjuk, frissíteni fogjuk a cikkünket. Éppen ezért még a Thule oldalán sem találod meg az újdonságot.

Egyre többen birtokolnak karbon vázas bringákat és bizony sokan idegenkednek a váz csöveinek beszorításától, pedig ez alapvetően indokolatlan, ha helyesen használjuk. A mindenféle formájú vázakkal ellátott össztelós hegyikerékpárok viszont több fejvakarást szoktak okozni. A Thule UpRide megoldja ezt a kérdést, mert az első kereket fogja és nem a vázat! Bármennyire is furának tűnik a képen, full stabilan tartja a gépet. Ami még inkább lényeges, hogy 20”-tól 29”-ig fogad kereket és 1240 mm-es tengelytávig tehetsz bele kerékpárt, maximum 5”-os gumimérettel, tehát a mammutokat is fogadja. A fatbike-ok rögzítéséhez egy adapter szükséges, de simán megoldható. Az elektromos bringáknál már érdemes a mérleget elővenni, mert 20 kg-ig lehet bele bringát tenni, de szerencsére ma már ez sem zárja ki az ebike-ok rögzítését. Amúgy is célszerű az akkut szállítás közben kivenni és az önmagában 2-3 kilót nyom.

A bringa rögzítése tényleg villámgyorsan megoldható, feltéve, ha nem egy X5-ös tetejére kell felrakni. A kerékre racsnis retesszel húzod rá, így erőkifejtés nem igazán szükséges hozzá. A keréktartó pofák a sínen csúsztathatóak, sőt tudsz hozzá opcionálisan lezárót is venni, így nem fogják lelopni a gépet. Vagy legalább nem könnyen.

Már alig várjuk, hogy megkaparinthassuk és kipróbáljuk, milyen lehet napi használat közben. Amit a demo alatt megtapasztaltunk, az alapján nagyon ígéretesnek tűnik, már ha tetőtartóban gondolkozol.

A Thule UpRide tartót keresd a BikeFun weboldalán vagy a partnerboltjaiban. A fogyasztói ára 64 900 forint, és március közepétől lesz kapható!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo