fbpx

Endura Luminite II kerékpáros esődzski és -nadrág

endura_luminite_6Egyre jobban belekóstolunk a csapadékos, zord őszi időjárásba, így előbb vagy utóbb mindenképpen szükségünk lesz egy eső ellen védő kerékpáros dzsekire. A skót ruházati specialista Luminite mindkét most bemutatott modellje kiváló alapanyagokból, gondos tervezéssel kialakított, a nyirkos, csapadékos skót tájakon tesztelt profi kerékpáros technikai viselet. Fokozottan víz- és szélálló, mindamellett “lélegző” tulajdonsággal rendelkezik, így intenzív hajtás közben sem izzadunk bele. Mivel a nappalok rövidek, és gyakran járunk sötétben, rossz látási viszonyok közt, az sem mellékes, hogy a Luminite esetében az Endura a láthatóságot is a lehető legmagasabb szintre emeli: az integrált villogó mellett az alapanyag rendkívül jó fényvisszaverő képességgel rendelkezik, számos speciális fényvisszaverő elemmel felvértezve, ráadásul feltűnő színekben.

endura_luminite_9Az anyagba varrott, üvegszálas fényvezetést alkalmazó LED-világítás aktív helyzetjelzést biztosít, bár nincs az a gépjárművezető, aki a szabásban elhelyezett intenzív fényvisszaverő elemeket 100 m távolságból ne venné észre: ezek szabályosan kirajzolják a kerékpáros körvonalait. Ha ehhez hozzávesszük a láthatósági mellényeket messze felülmúló hi-viz neonsárga vagy -zöld változat feltűnőségét, elmondhatjuk, hogy ennél többet a ruházat terén biztosan nem tehetünk láthatóságunk biztosítására.

endura_luminite_7Szerencsére ebben még nem merül ki a Luminite dzseki tudása: a skót tervezők ugyanúgy utálnak átázni mint mi, az ő szeles, hűvös, zord időjárásukban ez még kellemetlenebb, mint itt a Kárpát-medencében. Természetesen a Luminite tökéletes szigetel a nedvességgel és a széllel szemben, a varrások és a cipzárak mellett a derekán és a csuklórészen is rendkívül jól zár. Habár ezt sem könnyű megvalósítani, kerékpáros technikai ruházatról lévén szó biztosítani kell az izzadtság elvezetését is, amely a Luminite-nak ugyancsak a tarsolyában van. Ráadásul a Luminite olyan jól néz ki, hogy akár utcai viseletként is használható – nem mellékesen kapható diszkrét színben azoknak, akik gyalogosan nem szívesen viselnek világító neonszíneket.

 

endura_luminite_13
endura_luminite_12Ha rákeresünk a Luminite-ről írt véleményekre, tesztekre, csupa jót olvasunk. Olyan próbákat is könnyedén kiáll, mint a zuhogó esőben történő félórás meredek kaptató a hegyekben, illetve minden átöltözés nélkül az onnan való leereszkedés – természetesen túlhevülés vagy kihűlés nélkül! Ha szükséges, a hónaljnál egy cipzáras szellőző kinyitható a jobb ventiláció biztosítására. A Luminite szabása testhez álló, az előredőlt tartáshoz optimalizált, meghosszabbított hátrésszel, tehát vérbeli kerékpáros viselet. A zsebek menet közben is könnyen elérhetők, több is rendelkezésre áll az apróságok gyors elhelyezéséhez. A mellrészen zenelejátszóhoz optimalizált zseb is található.

A Luminite dzseki méltó párja a Luminite modellnevű esőnadrág, ugyancsak rendkívül fejlett technikai alapanyagból, speciális kerékpáros szabással. A fekete alapszínen a dzsekihez hasonló fényvisszaverő elemek találhatók, így sötétben minden testrészünk világít.

Jellemzők: Endura Luminite II Jacket kerékpáros esőkabát

 • városi kerékpározáshoz elengedhetetlen
 • vízálló, lélegző kerékpáros esőkabát
 • vízállóság: 10000 mm, lélegzőképesség: 10000 gr/m2/24H
 • vízálló varrások
 • fényvisszaverő elemeknek köszönhetően 360 fokos láthatóság
 • hátsó zsebbe integrált LED-villogó
 • két első zseb, egy mellzseb és egy cipzáras hátsó zseb
 • alsó része és a gallérja stoppos behúzással szabályozható
 • csuklórésznél tépőzáras szűkítési lehetőség
 • gallér belső részén és a két első zsebben puha bélés
 • első cipzárja duplán szigetelt
 • Fekete, UV-sárga és zöld színekben
 • S-XXL méretekben

Ajánlott fogyasztói ár: 35.590 Ft
[divider scroll_text=”Endura Luminite II]
endura_luminite_14

endura_luminite_11Jellemzők: Endura Luminite kerékpáros esőnadrág

 • kerékpáros hosszúnadrág a mindennapokra
 • kantár és betét nélküli kivitel
 • Futáshoz is használható
 • gyorsan száradó Xtract anyag
 • fényvisszaverő elemeknek köszönhetően 360 fokos láthatóság
 • kis cipzáras zseb
 • fekete színben
 • S-XXL méretekben

Ajánlott fogyasztói ár: 18.890 Ft
[divider scroll_text=”Endura Luminite II]

endura_luminite_8

Egy kis márkatörténet:

Az Endura-t 1992-ben a skót kerékpárversenyző, Jim McFarlane alapította. Ennek története is érdekes: Jim kerékpáros felszerelését egy verseny alkalmával ellopták, így arra kényszerült, hogy pótolja a versenyzéshez nélkülözhetetlen kerékpáros ruházatát. Ekkor döbbent rá, hogy a piacon jó minőségű, időtálló, a teljesítményt maximálisan figyelembe vevő kerékpáros öltözet nemigen van, így maga állt hozzá, hogy megtervezzen és előállítson egy minden igényének tökéletesen megfelelő kollekciót, a funkcionalitásra és hosszú élettartamra koncentrálva. 1993-tól az Endura saját gyártósorain készíti el termékeit, ezzel biztosítva a garantált Endura minőséget. Az Endura azóta az Egyesült Királyság legnagyobb kerékpáros ruházati gyártójává nőtte ki magát és napjainkban hódítja meg Európát. A forgalmazók már Skandináviában, Oroszországban, Dél-Afrikában, Ausztráliában, USA-ban, Kanadában és a Távol-Keleten is jelen vannak, ezzel biztosítva az MTB-sek és a közúti és ingázó kerékpárosok kerékpáros ruházat iránti igényét. Az Endura története során számos termék és ipari díjat nyert, köztük 2007-ben és 2009-ben az Eurobike Dizájn Díjat ruházati kategóriában. Az Endura több nagy csapattal is együttműködik. Országúton az egyik legismertebb WorldTour alakulat, a Movistar kerekesei, köztük a Giro’d Italia győztes Nairo Quintana, is Endura ruházatot használnak. Emellett névadó szponzorai voltak a 2014-es Tour de France-on is induló NetApp – Endura gárdának, így több forrásra is támaszkodhattak a skótok a visszajelzéseket tekintve. MTB vonalon, a világkupa mezőnyben Bart Brentjens csapata, a Betch.nl Superior Brentjens MTB Team tagjai Endura mezeket és nadrágokat nyúznak.

Az Endura által szponzorált magyar csapatról itt olvashattok

http://serpentine.hu/endura_racing

A BikeMagban megjelent Eurobike bemutató itt olvasható

https://bikemag.hu/magazin/hirek/endura-2015-os-kerekparos-ruhazat-az-eurobike-kiallitason

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo