fbpx

ABUS Wingback fejvédő

Az ABUS legújabb allrounder (országúti, hobbi sport, városi) fejvédője a megjelenése mellett elsősorban a jó ár-érték arányával hívja fel magára a figyelmet, a Wingbackben számos olyan megoldás, technológia megtalálható, mint a top fejvédőkben, de az árcímkére nézve jelentősen barátságosabb számmal találkozhatunk.

Az idén 100. születésnapját ünneplő német biztonságtechnikai cég, az ABUS nemrég dobta piacra a legújabb országúti, hobbi sport fejvédőjét, ami a Wingback nevet kapta. Az új modell a Gamechanger, Airbreaker, Stormchaser, Powerdome alkotta család újdonsült tagja, ugyanis a Wingbacket is az ABUS olaszországi gyárában készítik (made in Italy) a fent említett fejvédőkkel együtt.

A Wingbacknél egy külsejében nem kirívó, “egyszerű” megjelenésű fejvédő megalkotása volt a cél, ami mentes minden sallangtól. A formavilága valóban letisztult, amihez széles színskála társul, bár a színek több mint fele a fehér, szürke, fekete valamilyen árnyalata, amit az egyszerűséget szeretők biztos értékelnek, de a feltűnőbb színeket kedvelők is találnak maguknak választékot a “performance red”, “flip flop purple”, “goldfish orange”, “moss green” személyében.

A dizájn és a használat hasonló elveket követ a Wingbacknél, a sisakot a fejünkre szabni is rendkívül egyszerű az ABUS Zoom Ace méretállító rendszerének köszönhetően, amivel nemcsak a körfogatot tudjuk szabályozni, hanem a rendszer magasságát, azaz azt is, hogy hol fogja a tarkónkat. Beállítjuk a magasságot, felvesszük a fejünkre a sisakot, hátul tekerünk párat a gombbal és máris tökéletesen illeszkedik a fejünkre a sisak. Ezenfelül már csak az állszíj hosszát kell beállítani és innentől kb már soha nem kell hozzányúlni az állítókhoz, kivéve ha sapkát veszünk alá vagy éppen copfot viselünk, mert ez az ABUS sisak is copf kompatibilis. Nagy segítség, hogy a pántokat a fülnél nem kell állítgatni, ugyanis az ABUS fix hosszal tervezte meg őket úgy, hogy a legtöbb ember fejével kompatibilis legyen, tehát mínusz egy zavaró alkatrész és mínusz egy dolog ami elromolhat (a felsőkategóriás országúti modelleknél is így van és a tesztjeink alapján valóban jó a méretezés).

A jó szellőzésért a 10 légbevezető és 7 légkivezető nyílás felel, amiket mély csatornák kötnek össze, hogy a felhasználáshoz mérten optimális mértékeben hűtse a menetszél a fejünket legyen szó akár hobbi országúti vagy túra felhasználásról.

A sok szín mellett S, M, L méretekben készül, így biztosan mindenki megtalálja belőle a fejére valót.

Az ABUS Wingback mindent összevetve a tudásához képest egy kedvező árú országúton, városban, túrázáshoz használható mindenes sisak, ami a letisztult megjelenést kedvelők tetszését fogja igazán elnyerni.

Ajánlott fogyasztói ár: 39 600 Ft
További információkat az ABUS Wingbackről ide kattintva találsz.
ABUS facebook
ABUS instagram

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo