fbpx

Northwave 2015: kerékpáros ruházat tetőtől talpig, szó szerint!

Az olasz Northwave azon kevés kerékpáros ruházatot kínáló cégek közé tartozik, akik mindent kínálnak: cipőket, ruházatot, kiegészítőket, szemüvegeket, fejvédőket, mountain bike és országúti vonalon is, vagyis termékeikből szó szerint tetőtől talpig felöltözhetünk.

Northwave kerékpáros cipőkollekció

Northwave kerékpáros cipőkollekció, előtérben az országúti Extreme Tech

2015-ben rá is erősítenek a komplett szettekre az olaszok, az Eurobike kiállításon is ezek kerültek reflektorfénybe a stand külső kerületén. A paletta csúcsán a narancs dominál, országúton és mountain bike vonalon is, utóbbinál egy kis terepmintával megbolondítva.

komplett Northwave mountain bike kollekció a csúcs Extreme Tech terepmintás designnal

komplett Northwave mountain bike kollekció a csúcs Extreme Tech terepmintás designnal

Az Extreme Tech Plus mountain bike változata valóban extravagánsra sikerült a narancs-terepmintás designnal, és ehhez hozzátéve a fejvédőt, szemüveget, mezt, nadrágot és a zoknit, tetőtől-talpig összhangban leszünk. Katonai színekben egyébként a Hammer SRS és a Scorpius 3S is kapható.

a NorthWave Extreme Tech mellett a Hammer SRS és a Scorpius 3S

a NorthWave Extreme Tech mellett a Hammer SRS és a Scorpius 3S

Az Extreme Tech MTB cipő az egyik legkönnyebb ilyen modell, 280 grammot nyom, ez egyrészt a Northwave Ultralight kompozit talpszerkezetnek köszönhető, másrészt a mintázattal is fukarkodtak az olaszok, csak annyi kapaszkodó található, amennyi a versenyszerű mountain bike használathoz szükséges.

Northwave Extreme Tech

Northwave Extreme Tech

A teljes felsőrész is ultrakönnyű, mikroszálas anyagból kézül, varrás nélkül, a rögzítésről a megbízható Speed Lace Winch 2 damilos rendszer gondoskodik. A Northwave-nél egyébként a palettán lejjebb haladva az SBS a csat-tépőzár kombinációt, a 3S, 2S kódok pedig a tépőzárat jelölik, attól függően hány darabról van szó.

Nortthwave mountain bike cipők

Nortthwave mountain bike cipők

A Northwave nem csak a csúcskategóriában, hanem az alsóbb szegmensben is nagyon erős, széles palettával rendelkezik, rengeteg színváltozattal, férfi, női, sőt, gyermek cipőkkel is. Itt már általában az előbb említett háromtépőzáras, vagy egy csatos és kéttépőzáras, illetve kéttépőzáras cipőket találjuk, nem karbon, de erős, merev és tartós műanyag talppal. Van egy vidám, színes túra vonal, s természetesen továbbra is kaphatóak téli cipők a kemény hidegben bringázók számára.

Northwave Extreme Tech Areo

Northwave Extreme Tech Areo

Northwave Extreme Triathlon

Northwave Extreme Triathlon

Országúton a könnyű Extreme csúcsmodelleknek több változata létezik, melyek elsősorban a rögzítés szempontjából különböznek. Az Extreme Tech Plus a mountain bike verzióhoz hasonlóan Speed Lace Winch 2 damilos rendszerrel rendelkezik, az Extreme Areo szintén damilos, de csak egy tárcsával, aerodinamikusabb kialakítással, az Extreme 3S elnevezés pedig a három tépőzárra utal. A Nothwave Extreme sorozatnak triatlonos változata is létezik, tépőzárral és a könnyű fel és levételt elősegítő tervezéssel.

Northwave Torpedo

Northwave Torpedo Plus

Az Extreme széria alatt helyezkedik el közvetlenül a Torpedo, ugyanazzal az ultrakönnyű, szellőzőnyílásokat magába foglaló karbontalppal. A Torpedo Plus kimondottan csillivilli, lakk változatokban érhető el damilos és tépőzáras rögzítés kombinálásával, kissé konszolidáltabb, de színeivel azért feltűnő a csatos-tépőzáras SRS, valamint a három tépőzáras 3S.

Northwave Vitamin és Starlight

Northwave Vitamin és Starlight 3s női országúti cipők

northwave_2015_018

Komplett női Northwave kollekciók

Kimondottan női bringásoknak tervezték a Northwave Vitamin és Starlight 3S cipőket, előbbi a drágább, hasonló a férfi Torpedo Plus-hoz, ultrakönnyű karbontalppal, utóbbi a kedvezőbb árú változat, három tépőzárral. A design természetesen pink-díszítéseket tartalmaz, a kerékpáriparban valamiért nagyon sok cég gondolja úgy, hogy ez a szín tetszik a legjobban a hölgyeknek.

A ruhapolcokat tekintve már jóval kiegyenlítettebb volt a női és férfi-cuccok aránya, izgalmas és konszolidált designokkal különböző tulajdonságú anyagokból, a nadrágokban eltérő nedvszívó tulajdonságú és eltérő komfortfokozatú betétekkel. Ahogy már említettük, kollekciókban gondolkoznak jövőre a Northwave-nél szinte minden szegmensben található teljes szett, kesztyűvel, zoknival, szemüveggel stb.

Érdemes még megemlíteni a nadrágok terén az egyre népszerűbb Baggy vonalat, azaz a lazább, nem testre simuló cuccokat, amiket XC-re is használhatunk, választva hozzá betétes „bringás alsónadrágot”. Ehhez a stílushoz természetesen lazább fölsők is dukálnak, szellősebb kivitelben, lazább mintákkal.

Northwave fejvédők és szemüvegek

Northwave fejvédők és szemüvegek

A fejvédők világába tavaly lépett be a Northwave, tulajdonképpen ezzel lett teljes a paletta, hogy valóban elmondhassák, tetőtől talpig fel tudják öltöztetni a bringásokat. Speedster, Storm, Aircrosser és Scout néven kínálnak jellemzően könnyű bukókat, silddel mountain bike vagy sild nélkül általános használatra. A szemüvegek továbbra is rengeteg színvariációban, minőségi lencsékkel kaphatók.

További képek:

További Northwave-információ a hazai forgalmazó honlapján: http://www.bikefun.hu/

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo