fbpx

Saracen: egy legenda újjáéled!

Egész pontosan 1987-et írunk, amikor egy kis cég indul útjára a szigetországban Saracen néven. Aztán rövid idő alatt az elsők között találják magukat, több híres versenyzőt ők szponzorálnak, és a versenyeredmények sem maradnak el…

Saracen

Saracen

Ezeken a régi momentumokon felbuzdulva 2009 telén újraélesztették a céget, és kijöttek a 2010-es palettával, hatalmas döbbenetet okozva a piacon. Elsősorban a nagyon kedvező árak és a szép dizájn szól mellettük.

A paletta nagyjából magába foglal mindent: XC, trail, AM, dirt, urban. Ami megfogott az egészben, hogy pár hónap alatt egy úgymond „halott” céggel miket is lehet művelni. Csak pár bicajt ragadnék ki a modellpalettából, amelyek valamilyen oknál fogva megtetszettek. Lássuk hát őket:

Saracen Clevermike

Saracen Clevermike

Városi vonalon hódit a Clevermike gépük, excenteres középrésszel, Alfine agyváltóval, Shimano tárcsafékkel, teleszkópos nyeregcsővel, gyönyörű rikító festéssel, négyféle méretben. Mindezt átszámítva jelenleg kicsivel többért kínálják, mint 220 ezer magyar forint.

Saracen Ariel 3

Saracen Ariel 3

AM vonalon áll csatasorba az Ariel 3, mely a háromszereplős család legjobbika. Egésznapos túrákra tervezve, cserélhető hátsó papuccsal a többféle tengelyrögzítés miatt. Egyforgáspontos rendszer, himbával megspékelve. Felszereltsége felsőkategóriás, 140/140 FOX rugózás, XT alkatrészekkel, 3-féle méretben.

Saracen Myst

Saracen Myst

Az igazi nagy durranás a jövőre debütáló Myst DH gép, mely az ára miatt sok rider szívét megdobogtathatja. Vázszettként és komplett bicajként lesz kapható. Egyelőre sok infó nincs róla a neten. Érdekes módon az egyforgáspont-himba rugózás mellett döntöttek, valószínűleg a költséghatékonyság miatt. Teljes gépként FOX RC taggal, illetve Boxxerrel 2300 fontos áron lesz kapható odakint – a hazai érdeklődőknek meg marad az online rendelés.

Szöveg: Sala – www.salaracingtechnology.com
Fotó: Saracen

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo