fbpx

Shimano Dura-Ace Di2: újabb opcionális kapcsoló, ezúttal sprintereknek

A Shimano újabb kiegészítő kapcsolót fejlesztett ki az elektronikus vezérlésű Dura-Ace Di2 szettjéhez. Az SW-7972 névre hallgató kapcsolópárt kifejezetten sprintereknek ajánlják, hogy alsó fogásból gyorsabban tudjanak fokozatot váltani…

A szett két kapcsolót tartalmaz, mely a kormányhajlítás alsó részén bárhová felszerelhető. A gombok a hátsó váltó mozgását vezérlik, oly módon, hogy a jobb hajlításra szerelendő a lefelé-, míg a bal oldali kormányhajlításon helyet kapó a felfelé váltást irányítja. A kapcsolók egyrészt lehetővé teszik, hogy váltásnál egyetlen ujjal se kelljen elengedni a kormányt, másrészt innentől kezdve a sprinter foghat egészen mélyen, hiszen nem szükséges, hogy elérje közben a fékváltókart.

Shimano Dura Ace Di2 SW-7972

Shimano Dura Ace Di2 SW-7972

A kiegészítő kapcsolók a jelenleg forgalomban lévő ST-7970 fékváltókarhoz csatlakoztathatók. Mivel a karon azonban csak egy extra bemenet van (eredetileg a Flight Decknek alakították ki), ezért ebből az következik, hogy vagy ezt a kiegészítő kapcsolót használja az ember, vagy a korábban piacra dobott, a felső fogásból is váltási lehetőséget kínáló példányt. Magyarán a kettő párhuzamos használata nem megoldható, de ez valójában nem is szükséges.

A mikrokapcsolónak kis ablakot vághatunk a bandázson keresztül…

A mikrokapcsolónak kis ablakot vághatunk a bandázson keresztül…

Ezzel a fejlesztéssel immár háromra nőtt a kiegészítő kapcsolók száma: időfutamra a kormányvégbe, hegymenethez a felső fogásba, sprintekhez az alsó hajlításba szerelhetünk egyet-egyet. Az új kiegészítő 2011. februárjától lesz elérhető a piacon.

Szöveg: HBalage
Forrás és fotó: Shimano sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo