fbpx

Wild Bear MTB többnapos verseny a Tara Nemzeti Parkban

Készülj fel a második Wild Bear MTB Stage Race-re, melyet 2023. szeptember 7-10. között rendeznek Szerbiában, a jól ismert Tara Nemzeti Parkban.

A Wild Bear MTB Stage Race három szakaszból áll, mely alatt a versenyzők több mint 145 km-t tesznek meg 4000 méter szintemelkedéssel. A versenyen két fős csapatok indulhatnak, és 4 kategória közül választhatnak (férfi, nő, mix, master). A 4 normál kategória mellett lesz E-bike kategória is.

Mindhárom szakasz kiindulópontja azonos lesz (így nem lesz szükség transzferre), de a szakaszok útvonala teljesen különbözik egymástól.

A gyors, de nem túl technikás 1. szakasz (41 km / 899 m) célja, hogy bemutassa a Tara Nemzeti Park terepeit, valamint hogy felmérhessük a versenyen induló többi csapatot és ehhez alakíthassuk a következő 2 nap taktikáját. A nemzeti park központjából, Mitrovac na Tariból indulunk, majd a hegyi utakon haladunk Kaludjerske Bare, Dobro és Ljuto Poljén keresztül, mely után a Zaovine-tóhoz, a Tara Nemzeti Park egyik leghíresebb tavához vesszük az irányt.

A 2. szakasz (59 km / 1789 m) lesz a leghosszabb távban, mely a Tara Nemzeti Park legtávolabbi részeire is eljut. Minden benne lesz, ami egy jó mtb versenynaphoz kell. Élvezetes egynyomos lejtők, gyors aszfaltozott utak, erdei ösvények és technikás szakaszok. Mitrovacból indulunk, majd egyenesen Predov Krst és Jagostica felé haladunk a Drina-szurdok közelében, mélyen a medvék és az érintetlen vadvilágba. A Pancic lucfenyő mellett bringázhatsz, ami egy olyan ritka fa, amely csak néhány helyen található a világon. A Tara Nemzeti Park legikonikusabb kilátói mellett fogsz kerékpározni, mint például a Banjska Stena és a Sjenic, és biztos el akarsz majd újra jönni ezekhez a lenyűgöző látnivalókhoz, mert verseny közben túl sokat nem fogsz ezekből látni a nagy sebesség miatt.

A hegyek és az izgalom a két legjobb szó a verseny 3. szakaszának (45 km / 1334 m) jellemzésére. Mindhárom szakasz közül ezen lesz a legtöbb szintemelkedés, ugyanakkor a Mokra Gora szépsége könnyen elfelejti veled a szenvedést. Technikás szakaszok, gyors, meredek lejtők és három tó található az útvonalon. Végül, de nem utolsósorban, a legnehezebb mászás után végre kezdhetitek elhinni, hogy valóban teljesítették a Wild Bear MTB Stage Race-t, mert már csak a gyors lejtő van hátra a célig.

Nevezni az alábbi linken lehet, a következő kedvezményes sáv március 31-én zárul:

https://www.prijavazatrku.rs/wildbear.html

További információk a Wild Bear MTB Stage Race-ről a verseny angol nyelvű honlapján található, ami ide kattintva elérhető.

A Tara Nemzeti Parkról

A Tara Nyugat-Szerbiában található. A Dinári-hegység része, területe 183 négyzetkilométer. Hossza 50 km, szélessége 22 km, átlagos tengerszint feletti magassága 1200 m. Legmagasabb pontja a Kozji rid – 1591 m. A Tara 1981-ben lett nemzeti park. Éghajlatának és elszigeteltségének köszönhetően a Tara megőrizte az ősi fafajokat, mint például a Pancic lucfenyőt és más növényfajokat. A turisztikai látványosságok gazdagsága és változatossága, a megőrzött természeti környezet, a 800-1500 m közötti hegyi domborzat, a téli sportolási lehetőségek, a növény- és állatvilág gazdagsága és változatossága, a kellemes éghajlat, a Drina folyó, valamint a Perućac és Zaovine mesterséges tavak teszik Szerbia egyik legszebb hegyévé. A Tara Nemzeti Parkot és a Mokra Gora Natúrparkot az UNESCO MAB Bizottsága jelölte lehetséged bioszféra rezervátumnak. A Tara-hegyen számtalan kilátó található, és legtöbbjük alig megközelíthető, de a legszebbekre szerencsére könnyű eljutni. Ezekről a pontokról gyönyörű és emlékezetes panorámákat láthatunk.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo