fbpx

Visszatérnek az ausztrálok a Tour de Hongrie mezőnyébe

Első szezonját futja a Team BridgeLane nevű ausztrál kontinentális proficsapat, amelynek jó néhány kerékpárosa járt már Magyarországon. Sőt, a 2017-es Magyar Körversenyről két győzelemmel és egy zöld trikóval térhettek haza

 

 

A Team BridgeLane két együttes, a Mobius-BridgeLane és a Bennelong SwissWellness fúziójából jött létre. Utóbbi csapat 2017-ben IsoWhey SwissWellness néven szerepelt körversenyünkön, meglehetősen emlékezetes produkciót nyújtva: a pályakerékpáros világbajnok, Scott Sunderland a szombathelyi prológon legyőzte a valaha élt leggyorsabb magyar bringást, Szalontay Sándort, így felhúzhatta a sárga trikót.

 


Scott Sunderland a szombathelyi prológ után

 

Sunderland parádézott, Siófokon második, Cegléden harmadik lett a sprintben, a zárószakaszt pedig megnyerte, elsőként haladt át a városligeti célvonalon Budapesten. Nem véletlen, hogy nagy fölénnyel övé lett a gyorsasági pontverseny legjobbjának járó zöld trikó.

 


Munkában az ausztrál sor a Hősök terén

 

Scott Sunderland azóta visszavonult, de nem jön Sunderland nélkül a Team BridgeLane: a világbajnok unokaöccse, a huszonhárom esztendős Dylan Sunderland is nagy tehetség, ebben az évben ötödik lett az ausztrál bajnokságon, tavaly pedig ő volt a Herald Sun Tour fehér trikósa, vagyis a legjobb fiatalja.

 


Nick White

 

Emlékezhetünk a magyar Tourról Chris Harperre is, aki azóta kontinensbajnoki címet szerzett, az idei Herald SunTouron pedig negyedik lett az összetettben. A Tom Petty és Andrew Christie-Johnston vezette csapatból ki kell még emelni az U23-as ausztrál bajnokot, az idei Tajvani Körverseny szakaszgyőztesét, Nick White-ot is, Scott Bowden pedig 2016-ban Ausztrália színeiben részt vehetett a riói olimpián. A klubban tizenöt ausztrál mellett az Új-Zélandi Körverseny győztese, az új-zélandi Joseph Cooper teker.

 

 

Az idei Tour de Hongrie 2019. június 11-én kezdődik, az első kategóriás nemzetközi verseny mezőnye június 16-án ér célba, húsz csapat 140 kerékpárosa a hat nap során összesen 890 kilométert teljesít majd.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo