fbpx

Veszély! “Népszerűsítenék a downhill kerékpározást!” -videó

A közelmúltban több internetes fórumon is előkerült a Normafa környékén építhető mountain bike downhill pályák kérdése, a felek közül a WWF például vehemensen ellenzi a projektet.

Szerkesztőségünk tagjai az indavideón található összeállítást is sztoikus nyugalommal néztük, hiszen régóta újra és újra előkerül a téma, a bringások többsége már a „hiszem ha látom” elv alapján bízik vagy nem bízik a megvalósulásban.

A downhill pályák ideális helye arrafelé lehetne, ahol már amúgy is kialakultak kedvelt nyomvonalak

A downhill pályák ideális helye arrafelé lehetne, ahol már amúgy is kialakultak kedvelt nyomvonalak

Egy ponton azonban jóízűt mosolyogtunk a környezetvédőket (WWF) képviselő úriember fejtegetésén: „előfordulhat, hogy még népszerűsíti és szélesebb körben elterjeszti…”. Na igen, ez jellemzi hazánkban a sporthoz való hozzáállást, valóban meg kéne akadályozni egy Európa és Amerika szerte népszerű mountain bike szakág elterjedését, nehogy a fiatalok véletlenül is ilyen módon töltsék el szabadidejüket…

Ti mit gondoltok a kérdésről? Az indavideón látható összeállításban egyébként szerintünk kulturáltan egymás mellé állítják a különböző felek véleményét, másrészt önmagában elgondolkoztató, hogy egyáltalán ilyen szintű széthúzás alakulhat ki egy alapvetően a sportot és az egészséges életmódot, ráadásul egy modern, mai fiatalok számára is ingergazdag szabadidős tevékenységet népszerűsítő projekt kapcsán:

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo