fbpx

V. Palóc Cross eBIKE.hu Kupa – Príbeli István Emlékverseny

Az V. SuperCross Sorozat 5. fordulója Balassagyarmatra hívja és várja újra az érdeklődőket november 30-án, vasárnap az V. Palóc Cross eBIKE.hu Kupa – Príbeli István Emlékversenyre.

A verseny nyílt, tehát hegyikerékpárral rendelkező és “első bálozók” is bátran kipróbálhatják ügyességüket és erejüket (a versenyszabályzatban foglaltak szerint).

pclogo1

A helyszín változatlan: a Szabó Lőrinc Általános Iskola hátsó épületében található a nevezési iroda, a fűtött, zuhanyzós öltözők és a büfé, a rajt-célterület pedig az iskola mögött, a Springa-domb szélén kerül kialakításra. Az elmúlt évek során folyamatosan dolgoztunk-dolgozunk a pálya és a szolgáltatások minőségének fejlesztésén, s a vasárnapi versenyen pár további újítást szeretnénk bevezetni.

Az egyik, versenyzői szempontból talán leglényegesebb változtatás a depó új kialakítása lesz, melyet az UCI szabályoknak megfelelően jelölünk majd. Mit jelent ez? A kétirányú depo a pályát két, hozzávetőlegesen egyforma szakaszra osztja fel, így egy szerencsétlen defekt vagy technikai probléma esetén is max. 1500m-t kell megtenni a kerékpárcsere vagy technikai segítség igénybevételéhez, nem pedig egy teljes kört. A depó mellett álló tűzoltóautó pedig vizet biztosít ahhoz, hogy szükség esetén a verseny közben is lemoshatóak legyenek a bringák.

Csiga a pályán

Csiga a pályán

További újításunk a sajnálatos sérülések gyors és hatékony ellátásához kapcsolódik. Elsősegélynyújtóink a +36308919982 nyilvános telefonszámon lesznek hívhatóak a rendezvény ideje alatt. A 2 fős, felszerelt gyalogőrség a depo közelében fog tartózkodni, hiszen onnét a leggyorsabban megközelíthető minden pályarész. Bízunk abban, hogy nem lesz rá szükség, de a telefonszámot a kísérők, szurkolók jegyezzék fel!

A versenypályánk teljes zöldterülete le van kaszálva és össze is van gereblyézve, amely lehetőséget ad a versenyközponthoz közeli részen új szakaszok beiktatására, illetve a pálya látképe is szebbé vált a gazos szakaszok eltüntetésével.

Az egyetlen emelkedő

Az egyetlen emelkedő

A cirka 2700 m hosszú, körönként 15 m szintemelkedéssel bíró, zárt pályán változatosan követik egymást a különböző szekciók: találhatóak benne hosszú egyenesek, visszafordítók, csiga, homokágy, egy szimpla akadály valamint egy felfutás is. A pálya talaja fű és földút, 15%-a erdei ösvény. A pálya talaja nem agyagos, esőben is jól járható, inkább csúszik, mint tapad. A nyomvonal módosulhat az időjárási viszonyok függvényében (pl. jegesedés esetén). Figyeljétek majd a verseny előtti eligazítást!

A 3 futam rajtjára a sorozat szabályainak megfelelően 11.00, 11.45 és 13.00 órakor kerül sor.

A verseny utáni pizzázás a szokásos ütemben zajlik majd, kb.12 órától vehetik át az első futam résztvevői a nekik járó szeleteket. A kisebb hulladékképzés érdekében nem pizzás dobozt, hanem papírtálcát használunk majd, amit kérünk, hogy az erre a célra külön felcímkézett szemetesbe dobjatok majd! A nevezési irodánál lévő helyiségben forró teával melegedhetnek a látogatók, illetve büfé is itt kerül kialakításra, kávéval, üdítővel, rágnivalókkal. A parkolás ismét átkerül az aszfaltozott focipályára, valamit a csapatsátrak is itt állíthatóak majd fel előzetes egyeztetés alapján.

A díjazottak egyedi éremmel, a fiatalok pedig Jagyutt Péter cukrászmester ajándékaival gazdagodnak majd.

Ezen a réten épül a pálya

Ezen a réten épül a pálya

Főtámogatónk, az eBIKE.hu Kerékpár Webshop jóvoltából pedig minden résztvevő legalább 35%, de akár 50-60%-os kedvezménnyel szerezheti be a CYCLOCROSS termékeket, CX-specifikus alkatrészeket a versenyt követő egy hétig!

Az előnevezési határidő november 27. (csütörtök) éjfél, nevezni a sorozat weboldalán tudtok.

További, folyamatosan bővülő információ a verseny weboldalán illetve a Facebookon.

Várunk szeretettel!

Vitalitás SE Hegyikerékpáros Szakosztály

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo