fbpx

Újabb, még megfizethetőbb Shimano Tiagra országúti tárcsafék érkezik!

“A Shimano technológiai újításai fokozatosan szivárognak le a kedvezőbb árú alkatrészcsaládokba”- ezt a mondatot szerintem minimum 30x írtuk már le a Bikemag történetében, mivel a Japán gyártónál ez tradíció. Most sem történt másként, az elsőként bemutatott Ultegra Di2 (R785), a mechanikus Ultegra (RS685), majd a később érkező 105-ös (RS505) után immáron itt a Tiagra hidraulikus tárcsafék is.

Az új fék természetesen már Flat Mount konzolokkal készül, de erre már közel két éve a jobb gyártók felkészítették a vázaikat. BR-S405 kódszámon fut a fék, és ST-RS405-ösön a fékváltókar, ami mechanikus működésű már ami a váltást illeti. Féktárcsából 140 és 160 mm-es ICE-TECH rotorokkal használható. Természetesen komplett szettként is megvásárolható lesz a bringaboltokban.

2016_shimano_tiagra_disc_tarcsafek 1

A trendeknek megfelelően 2×10 sebességes kialakítású ahogy erről az új Tiagra szett bemutatójában már írtunk, sőt hamarosan érkezik a szett tesztje is! A fékváltókar érdekes kialakítású, de állítólag többféle kézmérettel is kényelmes a fogása. Változott a mechanika, ami immáron VIVID Index Shifting néven fut, és kisebb lett a váltáshoz szükséges erő.

Screen Shot 2016-04-04 at 08.16.33

Ebben a táblázatban látható az összes idén kapható Shimano országúti tárcsafékes rendszer, így látható mekkora teret hódított az új technológia. Az új Tiagra júliustól elérhető lesz a hírek szerint! A Shimano alkatrészeket keresd a hazai forgalmazó partnerboltjaiban!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo