fbpx

Új bringaszponzor a csapatnál, de a Bianchi marad Wout van Aert alatt

A Jumbo-Visma 2021-től a Cervelo kerékpárokkal versenyzik, kivéve a csapat egyik legértékesebb versenyzőjét, Wout van Aertot, aki a cyclo-cross szezonban a megszokott Bianchi bringáját használja.

 

Már írtunk róla, hogy a 2021-es év nagy kerékpár cserét hozott egyes csapatoknál, a Jumbo-Visma lecserélte a Bianchit Cervelora – vagy mondhatnánk úgy is, hogy a Bianchi lecserélte a Jumbo-Vismát BikeExchange-re (korábbi nevén Mitchelton-Scottra). Viszont a csere nem teljesen ment végbe, ugyanis a naptári év és a cyclo-cross szezon nem igazán esnek egybe, ezért Wout van Aert nem cserélt január elsején kerékpárt, hanem továbbra is Bianchi bringával folytatja a cyclo-cross szezont. A változás mindösszesen annyi, hogy a celeste színt a kerékpáron a Jumbo-Visma színei váltották fel.

Persze jobban utánajárva (elég csak a Cervelo honlapjára felmenni) feltűnhet, hogy a Cervelonak nincs kifejezetten cyclo-cross kerékpárja, és főleg ez állhat a háttérben, ezért nem ült át Wout van Aert másik kerékpárra, mert nincs mire. Pontosabban lenne mire, az Aspero a gyártó gravel modellje, amivel már ment Sunweb versenyző cyclo-cross versenyen, de erősen valószínűsíthetően nem akarták a világ egyik legjobb crossosát egy az ő szintjéhez nem méltó kerékpárra ültetni.

Marianne Vos, aki CCC-Liv-ből igazolt a női Jumbo-Vismába sem Cerveloval ment a hétvégi világkupán, alatta is egy sárga villás, fekete festésű, Jumbo-Visma feliratos cyclo-cross kerékpár volt.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo